ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σέρρες - εκβιασμός ποδοσφαιριστή: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες - Πώς θα του έτρωγαν χιλιάδες ευρώ

Σέρρες - εκβιασμός ποδοσφαιριστή: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες - Πώς θα του έτρωγαν χιλιάδες ευρώ
IN TIME

Θύμα κυκλώματος που, όπως δήλωσε, τού ζήτησαν χρήματα, για να μην του βεβαιώσουν πρόστιμο στην εφορία, κατήγγειλε πως έπεσε πολύ γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής.

Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο υπάλληλοι Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και μία λογίστρια από τις Σέρρες που συνελήφθησαν κατόπιν διερεύνησης καταγγελίας που έφτασε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, δωροληψίας υπαλλήλου, εμπορίας επιρροής -μεσάζοντες κι εκβίασης. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και με βάση την δικογραφία ασκήθηκε εναντίον τους κακουργηματική δίωξη.

Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για την Πέμπτη ενώ μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτά του CNN.gr, Μίνα Καραμήτρου, ο 42χρονος κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας πως επικεφαλής ΔΟΥ στις Σέρρες, μέσω λογίστριας αλλά και ενός ακόμη υπαλλήλου ΔΟΥ, τού ζήτησε αρχικά 7.000 ευρώ για να μην του βεβαιώσει παράβαση 46.000 ευρώ.

Στη δικογραφία που έχουν συντάξει οι αστυνομικοί τού Εσωτερικών υποθέσεων της Βόρειας Ελλάδας, πριν από περίπου τέσσερις μήνες ελεγκτής της ΔΥΟ Σερρών επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως γίνεται σε βάρος του φορολογικός έλεγχος για το οικονομικό έτος 2013.

Λίγες ημέρες αργότερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του η λογίστριά του - στην οποία δεν είχε αναφέρει ποτέ το περιστατικό - και είπε στον πρώην ποδοσφαιριστή ότι εφοριακός ρωτούσε εάν (ο 42χρονος) είναι άνθρωπος «εμπιστοσύνης» κι αν μπορούν να τον προσεγγίσουν.

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες, σύμφωνα με τη δικογραφία, η λογίστρια επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή και του ανέφερε ότι ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δέκα ημέρες και πως, αν έδινε, τελικά, 6.000 ευρώ, η υπόθεση θα τελείωνε εκεί.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, το επίμαχο ποσό το ανέφεραν με την κωδική ονομασία «τιμολόγια». Ο ποδοσφαιριστιής απευθυνθηκε στους «Αδιάφθρους» της ΕΛΑΣ, περιγράφοντάς τους όλο το περιστατικό. Χθες, αφού προσημειώθηκαν τα 6.000 ευρώ, τα παρέδωσε στη λογίστρια, η οποία επικοινώνησε με τον υπάλληλο της ΔΟΕ. Αφού του είπε την κωδική φράση «η παραγγελία με τα παπούτσια είναι έτοιμη», ξεκίνησε για να δώσει τα χρήματα.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση και η λογίστρια, προκειμένου να μη βρεθούν τα χρήματα πάνω της, τα πέταξε σε ένα καλάθι απορριμμάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες που αρνούνται τις κατηγορίες, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Ολλανδία: Εντοπίστηκε ακόμη ένα «φορτηγό της φρίκης»

Σχετικές ειδήσεις