ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση στον Μπακογιάννη: Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο συλληφθέντων

Επίθεση στον Μπακογιάννη: Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο συλληφθέντων

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, ενώπιον του οποίου θα δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε βάρος των δύο συλληφθέντων για την επίθεση και προπηλακισμό που δέχθηκε χθες (28/06), στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσήχθησαν μαζί με άλλους, που αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, για το επεισόδιο κατά του δημάρχου, σε βάρος του οποίου ομάδα δραστών πέταξε μπουκάλια με νερό και καφέδες, φωνάζοντας συνθήματα.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, ενώπιον του οποίου θα δικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Το χρονικό της επίθεσης

Όταν οι Αρχές έφτασαν στο σημείο άρχισε η καταδίωξη κάποιων ατόμων, τα οποία συνέχιζαν να πετούν μπουκάλια στους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Αρχικά, προσήχθησαν πέντε άτομα στη ΓΑΔΑ εκ των οποίων τα δύο οδηγούνται το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Grrece, Μίνας Καραμήτρου, πρόκειται για δύο 28χρονους που στο παρελθόν είχαν προσαχθεί κατά τη διάρκεια πορειών.

Οι υπόλοιποι τρεις που προσήχθησαν την Κυριακή, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε εκδήλωση ενόψει της αυριανής γιορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν άγνωστα άτομα και μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον βρίζουν, να φωνάζουν συνθήματα ενώ κάποιοι του πέταξαν και μπουκάλια.

Παραμένει άγνωστο πώς τα άτομα κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητα στο σημείο.

Το περιστατικό σχολίασε μέσω Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος έγραψε:

«Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες... Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Η Ελλάδα κρατά κλειστά τα σύνορα με αυτές τις χώρες έως τις 15 Ιουλίου