ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε ταξιδιώτες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ξάφριζε ταξιδιώτες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται ως «ταχυδακτυλουργοί» λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους να αφαιρούν τσάντες χωρίς να το αντιλαμβάνεται αμέσως το θύμα.

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα τα μέλη της σπείρας που δρούσαν κάτω από τις δεκάδες κάμερες του αεροδρομίου των Σπάτων,κλέβοντας από επιβάτες τσάντες και χειραποσκευές.

Η τελευταία τους προσπάθεια να αφαιρέσουν μία τσάντα έγινε προχθές Πέμπτη, όταν δύο από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 38 και 46 ετών, έγιναν αντιληπτά την ώρα που αφαίρεσαν τσάντα από επιβάτιδα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου. Ο 46χρονος αφαίρεσε την τσάντα και ο 38χρονος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση με αυτοκίνητο σε ετοιμότητα για τη διαφυγή τους.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα και τελικά κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες. Την επόμενη ημέρα, χθες Παρασκευή, η Αστυνομία συνέλαβαν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της σπείρας που είχε συσταθεί τουλάχιστον από τις 13 Αυγούστου 2020, με μοναδικό σκοπό τις κλοπές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται ως «ταχυδακτυλουργοί» λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους να αφαιρούν τσάντες χωρίς να το αντιλαμβάνεται αμέσως το θύμα. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι αδιαφορούσαν για τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Καθημερινά περνούσαν πολλές φορές δίπλα από αστυνομικούς, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο τρόπος δράσης τους ήταν μεθοδικά σχεδιασμένος και οργανωμένος. Βασική προϋπόθεση για να «χτυπήσουν» ήταν η απόσπαση της προσοχής του θύματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών από τα μέλη της ομάδας έτσι ώστε ο 46χρονος να δράσει με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ευκολία.

Ο καθένας είχε διαφορετικό ρόλο. Ο 46χρονος ήταν ο αρχηγός και ο δράστης των κλοπών επιδεικνύοντας δεξιοτεχνία, αφού προσέγγιζε και άρπαζε τις τσάντες και τις χειραποσκευές χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Ακόμη, κατάφερνε να διαφεύγει τρέχοντας πολύ γρήγορα λόγω καλής φυσικής κατάστασης,

Ο 38χρονος πραγματοποιούσε την κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό υποψήφιου θύματος και κατάλληλου χώρου που να ευνοεί να μη γίνουν αντιληπτοί. Επίσης, λόγω σωματοδομής και εμφάνισης λειτουργούσε υποστηρικτικά διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους.

Ένας 27χρονος είχε μισθώσει το επιχειρησιακό όχημα της σπείρας από εταιρεία ενοικιάσεων και κατά περίπτωση ήταν επιφορτισμένος είτε με το ρόλο του οδηγού του εν λόγου οχήματος, είτε με το ρόλο της απασχόλησης του θύματος με ερωτήσεις προκειμένου να διασπαστεί η προσοχή του από τα προσωπικά του αντικείμενα.Ένας 30χρονος και μία 21χρονη ήταν απλά μέλη της σπείρας. Τέλος, ένας 40χρονος λειτουργούσε υποστηρικτικά διασφαλίζοντας τη διαφυγή τους.

Στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: πλήθος κοσμημάτων-ρολογιών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, πλαστά. έγγραφα, διαρρηκτικά εργαλεία, τα χρηματικά ποσά των -4.425- ευρώ και -200- λεκ.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων και δραστών συνεχίζεται.

Πηγή: rpn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί ο Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης