ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι «διαρρήκτες με τις κάλτσες» - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι «διαρρήκτες με τις κάλτσες» - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους
VIDEO GRAB

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στη δυτική Αττική και κυρίως στους κατοίκους της Ελευσίνας, καθώς όλο το καλοκαίρι εκμεταλλεύονταν την απουσία ενοίκων από τα σπίτια τους και εισέβαλαν με άνεση αρπάζοντας κοσμήματα και χρήματα.

Είχαν γίνει γνωστοί με το προσωνύμιο «οι διαρρήκτες με τις κάλτσες», καθώς σε βίντεο ασφαλείας από κατοικίες φάνηκε η διαδικασία που ακολουθούσαν πριν μπουν στα σπίτια.

Όπως σημειώνει η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, έβαζαν, όπως αποδείχτηκε, πάντα κάλτσες στα χέρια τους και χτυπούσαν μετά τα κουδούνια των σπιτιών για να βεβαιωθούν ότι δεν βρισκόταν κανένας μέσα.

Με αυτό τον τρόπο πίστευαν ότι δεν άφηναν τα αποτυπώματά τους.

Ένα από αυτά τα βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα και το CNN Greece.

Παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα και κατάφερναν να μπουν στο σπίτι που είχαν βάλει στόχο ενώ πολλές φορές έφευγαν ακόμη και με τις ηλεκτρικές συσκευές των ιδιοκτητών.

Πριν από μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από το τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας και την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τρία άτομα.

Τώρα γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κλοπιμαία της οργάνωσης. Mέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί χρυσαφικά και χρήματα, συνολικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα ταυτοποιηθούν και άλλες κλοπές και διαρρήξεις που είχε κάνει η συγκεκριμένη ομάδα –κάτι που θα ανεβάσει κατά πολύ το ποσό αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ