ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτές είναι οι κάμερες που θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ

Αυτές είναι οι κάμερες που θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ

Οι πρώτες κάμερες που θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ είναι ήδη στην έδρα της συγκεκριμένη υπηρεσίας.

Στις φωτογραφίες μάλιστα που δημοσιεύει το CNN Greece αποτυπώνεται και ο τρόπος που θα χρησιμοποιείται από κάθε αστυνομικό, καθώς η κάμερα διαθέτει το ειδικό κοντάρι που θα κρατά ένας αστυνομικός από κάθε διμοιρία και θα καταγράφει κάθε φορά την επιχείρηση των αστυνομικών.

Πριν από μερικές ημέρες, όπως αναφέρει η αστυνομική συντάκτρια, Μίνα Καραμήτρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ενημερωθεί για το πού βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και επανέλαβε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι αυτή τη φορά η τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών δεν θα μείνει στα χαρτιά.

Ο εκάστοτε αστυνομικός στα ΜΑΤ που θα χειρίζεται στην κάμερα, θα είναι σε επαφή με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και τον εισαγγελέα που θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα δέχεται οδηγίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Όσον αφορά στις υπόλοιπες υπηρεσίες, δηλαδή την ομάδα ΔΕΛΤΑ, τη ΔΙΑΣ και την ΟΠΚΕ προκρίνεται η λύση να έχουν όλοι οι αστυνομικοί τοποθετημένες στη στολή τους τις μικροσκοπικές κάμερες.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόσβαση στο υλικό των καμερών θα έχουν δικαστικές Αρχές και εισαγγελείς που θα είναι προϊστάμενοι επιχειρήσεων.

Τα βασικότερα στοιχεία είναι το μικρό μέγεθος και βάρος, ενώ ζητούμενο είναι και η ευκρίνεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τους S-400! Έβαλαν στο… στόχαστρο ελληνικά F-16