ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκίδα - Δολοφονία Νίκου Τσακανίκα: Ο δράστης συνελήφθη μετά από έλεγχο στοιχείων στην Ολλανδία

Χαλκίδα - Δολοφονία Νίκου Τσακανίκα: Ο δράστης συνελήφθη μετά από έλεγχο στοιχείων στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία συνελήφθη το βράδυ των Χριστουγέννων ο ένας από τους δύο καταζητούμενους για τη δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία της Εύβοιας, Νίκου Τσακανίκα, που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου 2020 μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα.

Ο συλληφθείς είναι ο 46χρονος, Houran Yousef, με καταγωγή από τη Συρία, του οποίου η φωτογραφία είχε δοθεί στη δημοσιότητα προ λίγων ημερών από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής άδειας.

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης. Οι ολλανδικές Αρχές τον εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχου και διαπίστωσαν από την πληκτρολόγηση των στοιχείων του στο ευρωπαϊκό σύστημα με τους καταζητούμενους ότι κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα. Πλέον θα κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας, όπου θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ο 46χρονος διέφυγε από την Ελλάδα αμέσως μετά την διάπραξη του στυγερού εγκλήματος.

Για την ίδια δολοφονία καταζητείται και ο συνεργός του Issa Bayman. Οι δύο άντρες είχαν ταυτοποιηθεί το Νοέμβριο από την ΕΛ.ΑΣ. ως τα άτομα που έδεσαν σε καρέκλα και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Έξω Παναγίτσα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι δράστες σκότωσαν το θύμα διά ασφυξίας. Το πιθανότερο είναι να τον έπιασαν από το λαιμό και να του έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο ταυτοποιηθέντες, με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ ο ένας εκ των δύο είχε συλληφθεί το Μάιο του 2019 στην Αθήνα για ναρκωτικά και παράνομη κατοχή όπλου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία σε βάρος των δύο δραστών αφορά στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται το σενάριο να υπήρχε και άλλο κίνητρο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του επιχειρηματία, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι είτε το θύμα πήγε στο σπίτι μαζί με τους δράστες είτε ότι το θύμα άνοιξε στους δράστες γιατί τους γνώριζε.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ρούχα στη Χαλκίδα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στις 12 Νοεμβρίου. Οι δύο Σύροι τον έδεσαν σε καρέκλα, τον βασάνισαν και τον δολοφόνησαν. Από το σπίτι αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κινητικότητα στα σύνορα: Πολιορκία αλά… Έβρος στήνουν οι Τούρκοι – Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις