ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ακήρυχτος πόλεμος: Αδέσποτες σφαίρες απειλούν παιδιά στη δυτική Αττική – Καταγγελίες στο Νewsbomb

Ακήρυχτος πόλεμος: Αδέσποτες σφαίρες απειλούν παιδιά στη δυτική Αττική – Καταγγελίες στο Νewsbomb

Οι πυροβολισμοί στον αέρα αποτελούν «έθιμο» ατόμων που ζουν σε διάφορες συνοικίες της δυτικής Αττικής, ωστόσο η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο...

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τις αδέσποτες σφαίρες στη δυτική Αττική. Κάτοικος του Ζεφυρίου δηλώνει στο Newsbomb ότι πριν από δύο εβδομάδες έβγαλε βόλτα το εγγόνι της και κατά το γυρισμό τους στο σπίτι είδαν μία αδέσποτη σφαίρα καρφωμένη στο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι.

«Είναι τόσα πολλά αυτά τα περιστατικά στο Ζεφύρι που έχουμε σταματήσει να τα καταγγέλλουμε στην Αστυνομία. Η σφαίρα αυτή στο αυτοκίνητο έπεσε κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανα με το εγγόνι μου. Όταν φύγαμε από το σπίτι δεν είχε καρφωθεί στο αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να είχε πέσει στο κεφάλι του παιδιού. Θα είχαμε νέα τραγωδία σαν αυτή του μικρού Μάριου. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πεθάνουν και άλλα παιδιά».

Άλλος κάτοικος του Ζεφυρίου αναφέρει ότι βρήκε τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες στην αυλή του σπιτιού του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι καταγγέλοντες μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς όπως λένε επικρατεί καθεστώς φόβου στην περιοχή όπου ζουν.

Οι πυροβολισμοί στον αέρα αποτελούν «έθιμο» ατόμων που ζουν σε διάφορες συνοικίες της δυτικής Αττικής. Αρκετές ημέρες του χρόνου στήνονται γλέντια στη δυτική Αττική (είτε για κάποιο γάμο είτε γιατί κάποιος γιορτάζει) άντρες παίρνουν όπλα και πυροβολούν στον αέρα. Τα όπλα αυτά μπορεί να είναι καραμπίνες, πιστόλια, περίστροφα, ακόμα και υποπολυβόλα.

Πρόσφατα έγινε και η καταγγελία από τον πατέρα του 11χρονου Μάριου, Θανάση Σουλούκο, ο οποίος ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν τρύπα από σφαίρα στον ηλιακό της πολυκατοικίας του.

Ο κ. Σουλούκος έχει καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν 8 Ιουνίου του 2017, όταν κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής ο μικρός Μάριος έπεσε αιμόφυρτος από σφαίρα στην αυλή του δημοτικού στο Μενίδι. Η αδέσποτη σφαίρα του στέρησε τη ζωή.

Αρχικά όλοι είχαν πιστέψει πως το παιδί λιποθύμησε και χτύπησε στο έδαφος με αποτέλεσμα να ματώσει. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως έφερε τραύμα από σφαίρα.

Σφαίρα σε ταξί

Η τελευταία καταγγελία ήρθε από οδηγό ταξί, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του είδε μία αδέσποτη σφαίρα να προσγειώνεται στο όχημά του στο Μενίδι.

Η συγκεκριμένη περιοχή μαζί με το Ζεφύρι κατέχει τα «πρωτεία» στις αδέσποτες σφαίρες. Προ λίγων ημερών καταγγελία υπήρξε και στα Άνω Λιόσια, όπου μία γυναίκα βρήκα μία σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της.