ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση στο μετρό: Στη ΓΑΔΑ ο σταθμάρχης για να αναγνωρίσει τους δράστες - Εμπλοκή άνδρα της ΔΙΑΣ

Επίθεση στο μετρό: Στη ΓΑΔΑ ο σταθμάρχης για να αναγνωρίσει τους δράστες - Εμπλοκή άνδρα της ΔΙΑΣ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταβαίνει αυτή την ώρα ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό για να αναγνωρίσει τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν ως δράστες της επίθεσης στην αποβάθρα του Μετρό στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν αμέσως μετά τη σύλληψη του 15χρονου και του 17χρονου, καθώς η αναγνώριση είναι καθοριστικής σημασίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δικογραφία θα σχηματιστεί και σε βάρος ενός ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται να βοήθησε τους δύο δράστες να κρυφτούν.

Τα δυο ανήλικα αγόρια που επιτέθηκαν άγρια και ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρχη του μετρό, εντοπίστηκαν νωρίτερα από την ασφάλεια. Αφού ταυτοποιήθηκαν, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και πλέον θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αμφότεροι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων το Σάββατο (16.01), όπου θα απολογηθούν και στη συνέχεια θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ηλικίες τους είναι 15 και 17 ετών, ενώ η ταυτοποίηση έγινε από αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι του μετρό αλλά και σε κουτάκια αναψυκτικών, αλλά κι από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού που κατέγραψαν το θλιβερό συμβάν.

Τους είχε στο «στόχαστρο» η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής (15.01) στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τα στοιχεία, λοιπόν, φαίνεται πως ήταν αρκετά για την αστυνομία έτσι ώστε να φτάσει στη σύλληψη των δυο ανήλικων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Στην Αστυνομία, άλλωστε, ήταν εξοργισμένοι με το γεγονός, και όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο ΟΡΕΝ οι Αρχές είχαν βάλει στοίχημα να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη «τα δύο "κτήνη" όπως τους αναφέρει και η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.»

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η Αστυνομία το είχε πάρει «προσωπικά» και θα τους πιάσει, κάτι που έγινε τελικά το βράδυ της Παρασκευής. «Ήταν ένας άνθρωπος που πήγαινε στη δουλειά του, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας κι από θαύμα ζει, από θαύμα δεν έμεινε ανάπηρος» είπε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Λάθος το άνοιγμα των καταστημάτων – Το 3ο κύμα είναι μπροστά μας