ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Μέλος της ασφαλείας της ΠΑΕ Άρης ο ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής

Θεσσαλονίκη: Μέλος της ασφαλείας της ΠΑΕ Άρης ο ένας από τους δράστες της αιματηρής συμπλοκής

Εξιχνιάστηκε η συμπλοκή με τους δύο τραυματίες το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Μέλος της ασφάλειας της ΠΑΕ Άρης, που είναι αρμόδιο για τη φύλαξη του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», είναι ο ένας από τους δύο άντρες που ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες Πέμπτη σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Θύματα της επίθεσης ήταν τρεις οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δύο εκ των οποίων δέχτηκαν πυρά στα πόδια.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε δύο άτομα για την επίθεση, τα οποία κρύβονται για να μη συλληφθούν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο Newsbomb.gr ότι «οι δύο δράστες γνώριζαν τα θύματα και τους έστησαν ενέδρα. Οι τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ δε φορούσαν διακριτικά την ώρα της επίθεσης. Βρίσκονταν έξω από καφέ όταν ξαφνικά τους πλησίασαν οι δράστες και τους πυροβόλησαν στα πόδια. Οι δύο δράστες είχαν απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν για γηπεδικά επεισόδια, ενώ γνώριμα στους αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους ήταν και τα θύματα».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που χούλιγκαν φτάνουν στο σημείο να λύσουν τις διαφορές τους με όπλα. Το συμβάν είναι ενδεικτικό του άγριου πολέμου που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Όσον αφορά στο πώς έγινε το περιστατικό, οι δύο δράστες (ένας εκ των οποίων με διακριτικά του Άρη) απευθύνθηκε στους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους ρώτησε κάτι σχετικά με την ομάδα τους.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ρώτησε έναν από τους τρεις οπαδούς του ΠΑΟΚ «ποιος είναι» και αφού εκείνος του απάντησε λέγοντας το όνομά του, τότε έβγαλε από το μπουφάν του ένα όπλο και τον πυροβόλησε αρχικά μία φορά και έπειτα υπήρξαν ακόμα τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί εναντίον των άλλων δύο.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε ο τραυματισμός των δύο οπαδών του ΠΑΟΚ στα κάτω άκρα τους, ενώ υπήρξαν και φθορές σε παρακείμενο κατάστημα. Οι δράστες μετά το συμβάν τράπηκαν σε φυγή. Η Αστυνομία τους έχει αναζητήσει στο σπίτι τους, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, η σύλληψή τους θεωρείται θέμα χρόνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

'Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας