ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανήλικοι λύνουν διαφορές με μαχαίρια: Τι λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Πως έγινε η επίθεση στον Βύρωνα

Ανήλικοι λύνουν διαφορές με μαχαίρια: Τι λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ – Πως έγινε η επίθεση στον Βύρωνα

Με κόντρα ανάμεσα σε αντίπαλες παρέες, διαφορετικών περιοχών, συνδέεται η επίθεση με μαχαίρι που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, με θύμα έναν 16χρονο μαθητή στον Βύρωνα.

Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η επίθεση έγινε στις 22.00, στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Νέας Ελβετίας, μπροστά από ένα κλειστό φαρμακείο.

Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Το όχημά τους σταμάτησε μπροστά στον πεζό 16χρονο. Ο συνοδηγός κατέβηκε κάτω με γρήγορες κινήσεις και αμέσως μαχαίρωσε τον ανήλικο στο πόδι. Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία εντόπισε το όχημα των δραστών και συνέλαβε τον οδηγό. Ο συνοδηγός, ωστόσο, είχε προλάβει να αποβιβαστεί και να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί τον έχουν ταυτοποιήσει ως το άτομο που μαχαίρωσε τον 16χρονο. Όταν οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησαν να καλέσουν ασθενοφόρο για τον 16χρονο τραυματία, τότε εκείνος τους είπε ότι δεν επιθυμεί να πάει στο νοσοκομείο.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προκύπτει, τουλάχιστον προσώρας, ότι η επίθεση σχετίζεται με κόντρα ανάμεσα σε αντίπαλες παρέες, διαφορετικών περιοχών.

«Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρατηρούμε μία έξαρση του φαινομένου αυτού. Ανήλικοι σχηματίζουν ομάδες και τάσσονται κατά άλλων ομάδων ανηλίκων, που μπορεί απλά να πηγαίνουν σε διαφορετικό σχολείο ή να συχνάζουν σε διαφορετική γειτονιά. Η χρήση μαχαιριού μας προβληματίζει. Στον Βύρωνα ήταν το δεύτερο μαχαίρωμα ανηλίκου μέσα σε μία εβδομάδα. Το προηγούμενο και πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στην Αργυρούπολη. Οι ανήλικοι παίρνουν μαχαίρια για να κάνουν επίδειξη δύναμης σε αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους. Θέλουν να αποδείξουν ότι εκείνοι έχουν το πάνω χέρι», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα για την επίθεση στον Βύρωνα έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η οποία συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη της επίθεσης του Σαββάτου στον Βύρωνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.