ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υποστηρικτές του Κουφοντίνα επιτέθηκαν σε αμερικάνικη εταιρεία στην Καλλιθέα

Υποστηρικτές του Κουφοντίνα επιτέθηκαν σε αμερικάνικη εταιρεία στην Καλλιθέα

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σημειώθηκε στην Αττική, με στόχο μία αμερικάνικη εταιρία και πέντε ΑΤΜ τραπεζών.

Στην πρώτη περίπτωση η επίθεση έγινε από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές και σφυριά σε αμερικάνικη εταιρία που βρίσκεται στην Καλλιθέα, δίπλα από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Πέμπτη και η ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε μπαράζ πέντε επιθέσεων με στόχο υποκαταστήματα τραπεζών.

Όλα ξεκίνησαν στις 02:38 τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι δράστες έσπασαν με βαριοπούλες 2 μηχανήματα ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 380 στον Άγιο Δημήτριο, ενώ προκάλεσαν φθορές και στη τζαμαρία.

Επόμενο «χτύπημα» στις 03:39 στην οδό Αγίας Γλυκερίας 11 στο Γαλάτσι, όπου στόχος έγινε ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται σε Προσοχή φαρμακείου. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην οθόνη σπάζοντας την και βάζοντας του φωτιά.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 04:45 τα ξημερώματα, σημειώθηκε ταυτόχρονο «χτύπημα» σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Μεταμόρφωση και Πατήσια. Και στις δύο περιπτώσεις, άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλες τις κεντρικές εισόδους και τζαμαρίες τραπεζών στη συμβολή των οδών Καλάρη και Αντιγόνης Κουρτίδου (Πατήσια), καθώς και επί της οδού Νίκης 19 (Μεταμόρφωση).

Το καταστροφικό μπαράζ έλαβε τέλος στις 05:00 τα ξημερώματα, όταν και πάλι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Διονυσίου Σολωμού και Πατριάρχου Ιωακείμ στη Μεταμόρφωση. Προανάκριση για το συνολικό των περιστατικών διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις