ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.: «Βαριά» πρόστιμα και συλλήψεις σε κομμωτήρια

Lockdown: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.: «Βαριά» πρόστιμα και συλλήψεις σε κομμωτήρια

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος κομμωτηρίου, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβίαση αναστολής λειτουργίας. Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον ιδιοκτήτη.

Έλεγχος έγινε και σε δεύτερο κομμωτήριο, όπου συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, καθώς στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος βρίσκονταν περισσότεροι πελάτες από τον επιτρεπόμενο αριθμό, ενώ δεν τηρούνταν λίστα ραντεβού και δεν είχε αναρτηθεί πινακίδα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.300 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και καταγγελία για κορονοπάρτι. Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε σε σπίτι διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης είχε οργανώσει «ιδιωτική συνάθροιση». Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη κρεοπώλης για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 3.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για παραμονή στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος πελάτη.

Στην Πελοπόννησο καταγράφηκε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο ταβέρνας για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 2.014 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.125 άτομα.

Χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.593 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.173 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.468 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Έρχεται εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια