ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκαλύψεις για τον καθηγητή - Αρρωστημένοι φίλοι του παρακολουθούσαν την κακοποίηση μαθητή

Αποκαλύψεις για τον καθηγητή - Αρρωστημένοι φίλοι του παρακολουθούσαν την κακοποίηση μαθητή
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο άντρες, ηλικίας περίπου 60 ετών, αναζητά η Ελληνική Αστυνομία, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού στη δυτική Αττική.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένας 62χρονος καθηγητής (φιλόλογος), ο οποίος διδάσκει σε σχολείο ειδικής αγωγής. Ο 62χρονος φέρεται να ασελγούσε για εφτά χρόνια σε βάρος ενός μαθητή που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες. Οι φρικτές πράξεις γίνονταν στο σπίτι του καθηγητή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων γονιών του μαθητή (με τους οποίους είχε συγγενική και στενά φιλική σχέση).

Το θύμα του είναι ένα παιδί που σήμερα είναι 15 ετών και το οποίο κακοποιούνταν από τότε που ήταν οχτώ ετών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 62χρονο φιλόλογος ασελγούσε σε βάρος του παιδιού παρουσία τουλάχιστον ακόμα δύο αντρών (ηλικίας περίπου 60 ετών). Τα άτομα αυτά πήγαιναν στο σπίτι του καθηγητή για να τον δουν να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του σε βάρος του μαθητή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί δεν γνώριζε τους άντρες αυτούς και άκουγε μόνο τα μικρά τους ονόματα. Στη συνομιλία που είχε το παιδί με τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς ανέφερε κάποια μικρά ονόματα που μπόρεσε να συγκρατήσει. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ταυτοποιήσουν τα δύο άτομα ρωτώντας τον καθηγητή για τα ονόματά τους. Εκείνος, ωστόσο, δεν διαφώτισε με τις απαντήσεις του τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στον εντοπισμό των δύο αυτών αντρών, οι οποίοι είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, επικίνδυνοι.

Στη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται όλη η δράση του καθηγητή ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς εκτιμούν ότι θα εντοπίσουν υλικό από τη συνομιλία του με τον ανήλικο.

Ο Ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για βαριά αδικήματα κατά του καθηγητή και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου.

Το πιθανότερο είναι η ΕΛ.ΑΣ. να ζητήσει από τον Εισαγγελέα τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του καθηγητή για να εξεταστεί κατά πόσο υπάρχουν ή όχι και άλλα θύματά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση, μετακινήσεις