ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρίσιμη κατάθεση του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη στη ΓΑΔΑ

Κρίσιμη κατάθεση του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη στη ΓΑΔΑ

Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας θα καταθέσει αύριο Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Στραβοπόδης, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η κατάθεση θα δοθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο ηθοποιός μπήκε στο κάδρο των ερευνών ύστερα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το Μάιο του 2006 (όταν ήταν σε ηλικία 19 ετών) έπεσε θύμα βιασμού. Ο Νίκος Στραβοπόδης αρνείται -μέσω του δικηγόρου του- τις κατηγορίες, κάνει λόγο για αβάσιμες αναφορές και υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Από την πλευρά του ο καταγγέλλων αναφέρει στη μήνυσή του ότι γνωρίστηκε με τον Στραβοπόδη το 2006 σε μπαρ στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Όπως αναφέρεται στο δικόγραφο, ο ηθοποιός του ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια του δικογράφου, τον Μάιο του 2006 ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του. «Μου έλεγε αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από μέσα», ανέφερε.

Ο Άνθης αναφέρει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ.

«Αντί γι' αυτό, ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…».

Επίσης, είχε περιγράψει με ιδιαίτερη ένταση συναισθημάτων την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε: «Νιώθω ότι ξαναζώ όλα αυτά που έζησα τότε. Μου δίνεται ευκαιρία να μιλήσω πρώτα για εμένα και ίσως για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν βήμα, ορμώμενος από την πολύ γνωστή συνέντευξη του Νίκου Σ., του τότε 19χρονου. Υπήρχε μια ταύτιση με την ιστορία αυτή και το δεύτερο πρόσωπο ενστικτωδώς κατάλαβα ότι ήταν αυτό που με κακοποίησε».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Δημήτρης Ανθης μετέβη τη Δευτέρα στη ΓΑΔΑ και επιβεβαίωσε ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής το περιεχόμενο της μήνυσής του.

Την Παρασκευή θα καταθέσει ο Νίκος Στραβοπόδης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Κατόπιν, ο φάκελος θα παραδοθεί στην Εισαγγελία και τότε θα αποφασιστεί εάν τελικά θα ασκηθεί ή όχι δίωξη σε βάρος του ηθοποιού. Πρόκειται πάντως για μία δύσκολη υπόθεση, με τη Δικαιοσύνη να καλείται να εξετάσει όλες τις πλευρές και να διαλευκάνει τι πραγματικά συνέβη. Σημειώνεται ότι το αδίκημα έγινε το 2006 και έτσι ο κίνδυνος της παραγραφής είναι ορατός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες (όπως και κάνει).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.