ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαφιόζικη επίθεση... με ταξί: Ο μυστηριώδης άντρας που τριγυρνούσε με αλεξίσφαιρο

Μαφιόζικη επίθεση... με ταξί: Ο μυστηριώδης άντρας που τριγυρνούσε με αλεξίσφαιρο

Σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο οδηγός ταξί, ο οποίος είδε μπροστά στα μάτια του τον πελάτη του να πυροβολεί μέσα από το όχημά του έναν 30χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τον οδηγό ταξί ως έναν άνθρωπο τόσο σοκαρισμένο που δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αστυνομικοί αδυνατούσαν να του πάρουν κατάθεση τις πρώτες ώρες, με αποτέλεσμα να μην έχουν σαφή εικόνα για το πώς έγινε το περιστατικό. Πλέον η έρευνα έχει προχωρήσει και η ΕΛ.ΑΣ. έχει εικόνα για όλα όσα συνέβησαν.

Οι δράστες επέλεξαν έναν πρωτοφανή τρόπο για να επιτεθούν στον στόχο τους. Πήραν ένα ταξί και άρχισαν να ψάχνουν το θύμα τους στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Όταν τελικά εντόπισαν τον 30χρονο Αλβανό που αναζητούσαν, άνοιξαν πυρ εναντίον του μέσα από το ταξί. Το θύμα τραυματίστηκε στο μηρό.

Στη συνέχεια, απείλησαν τον αυτοκινητιστή και του είπαν να συνεχίσει την πορεία του με κατεύθυνση προς το Σταθμό Λαρίσης. Ωστόσο, η αστυνομική κινητοποίηση είχε ήδη ξεκινήσει μετά τον πυροβολισμό. Οι δράστες φοβήθηκαν ότι θα εγκλωβιστούν από τους αστυνομικούς, καθώς ήδη άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους αναζητούσαν στην περιοχή. Έτσι εγκατέλειψαν το ταξί και έφυγαν πεζοί, ξεχνώντας στο όχημα ένα πιστόλι.

Το θύμα των δραστών είναι 30χρονος Αλβανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πήρε γρήγορα εξιτήριο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα στην πλατεία του Αγίου Θωμά, έχοντας πάνω του ένα πιστόλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Πάνω του είχε και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος και λίγες ώρες μετά δέχτηκε την ένοπλη επίθεση. Το γεγονός ότι ο 30χρονος φορούσε -λίγες ώρες πριν δεχτεί επίθεση- αλεξίσφαιρο, κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι γνώριζε ότι είναι στόχος και μάλιστα ατόμων που φέρουν όπλα.

Περίπου δύο χρόνια νωρίτερα ο 30χρονος είχε γίνει ξανά στόχος αγνώστων σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου δέχτηκε χθες Παρασκευή επίθεση. Άγνωστοι τον είχαν προσεγγίσει σε δρόμο στο Σταθμό Λαρίσης και τον είχαν πυροβολήσει, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Επίσης, ο 30χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η χθεσινή επίθεση έχει άρωμα νύχτας και συνδέεται με ομάδες που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας.

Eιδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.630 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 29 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 379 οι διασωληνωμένοι