ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι «ινκόγκνιτο» επισκέψεις Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ – Συναγερμός για Κουφοντίνα

Οι «ινκόγκνιτο» επισκέψεις Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ – Συναγερμός για Κουφοντίνα

Επίσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με φόντο την κλιμάκωση των επιθέσεων για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πρόθεση του υπουργού ήταν να είναι μία επίσκεψη «ινκόγκνιτο». Πηγές της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει το «παρών» τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι επισκέψεις του στη ΓΑΔΑ είναι πολλές και «αθέατες» από τα ΜΜΕ, καθώς ο υπουργός φροντίζει να περνά απαρατήρητος και να μην τραβάει την προσοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να παρακολουθεί στενά το σχεδιασμό για τα φλέγοντα θέματα που διαχειρίζεται η Αστυνομία, ενώ πολλές φορές συμμετέχει σε συσκέψεις με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Η παρουσία του στη ΓΑΔΑ εντάθηκε και για έναν ακόμα λόγο. Ο υπουργός ήθελε μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργήθηκαν από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις να έχει περισσότερη «τριβή» με τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει θέσεις που μέχρι πρότινος κατείχαν άλλοι αξιωματικοί.

Η σημερινή του επίσκεψη σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κανείς δεν κρύβει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. την ανησυχία του για την κλιμάκωση των καταδρομικών ενεργειών αλλά και την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εφεξής.

Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι κ. Χρυσοχοΐδης πάντα επιδιώκει να έχει ενημέρωση από υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, η Κρατική Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική και η ΔΙΔΑΠ. Πιθανότατα αυτό θα κάνει και σήμερα κατά την παρουσία του στη ΓΑΔΑ, ενώ η Αστυνομία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα (ακόμα και αυτό των μαζικών και εκτεταμένων επεισοδίων).

Ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», σύμφωνα με τη δικηγόρο Σοφία Κούρτοβικ βρίσκεται ανάμεσα «στη ζωή και το θάνατο», με τις πληροφορίες από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται να λένε πως η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.

Το θρίλερ της υπόθεσης μεταφοράς του στις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζεται, με την δικηγόρο του να κατηγορεί την κυβέρνηση για ψέματα και εμπαιγμό, υποστηρίζοντας πως η άρνηση μεταφοράς του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό είναι πολιτική απόφαση.

«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ένα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» είπε μιλώντας στο Open TV η Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφερόμενη στα όσα διατείνεται η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου που έλεγε ότι η πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει όλα τα χαρτιά που χρειάζονται για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά επιμένει να κάνει απεργία πείνας.

Η καταδρομική που προκάλεσε προβληματισμό

Η καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής απέδειξε ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πετύχουν χτυπήματα αυξημένου κινδύνου και ρίσκου. Οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής όχι μόνο έφτασαν μία ανάσα από τους αστυνομικούς που φυλούσαν το Τμήμα αλλά κατάφεραν και να διαφύγουν χωρίς να συλληφθούν.

Και αυτό παρότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα είναι από τους «προβλέψιμους» στόχους. Στο συγκεκριμένο Τμήμα είχε γίνει ξανά στο παρελθόν επίθεση με μολότοφ, ενώ είχε λάβει χώρα και τρομοκρατική επίθεση. Παρά ταύτα οι δράστες κατάφεραν χθες Κυριακή να αιφνιδιάσουν και να «χτυπήσουν» σε ώρα αιχμής, με κίνηση στους δρόμους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών.

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Δεν είναι δυνατόν να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας το 2015 δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο διεμήνυσε ότι «δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος».

«Πολύ περισσότερο όταν το 2015 ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τώρα θέλει» πρόσθεσε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέπεμψε, επίσης, στις απαντήσεις της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου επαναλαβμάνοντας ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

«Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο ζήτημα παίρνει τέτοια έκταση στο δημόσιο διάλογο», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψάχνουν να βρουν πού είναι το κράτος δικαίου και από την άλλη τον εκβιασμό κάποιου που για τους δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα».

«Σε έναν τέτοιο εκβιασμό αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας που αν θέλει, μπορεί να σταματήσει την απεργία;» διερωτήθηκε ο κ. Τσιάρας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει πολιτική κίνητρα από την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική