ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται θύμα αστυνομικό και παίρνει έκτακτα μέτρα με σκοπούς σε «υποψήφιους στόχους»

ΕΛ.ΑΣ.: Φοβάται θύμα αστυνομικό και παίρνει έκτακτα μέτρα με σκοπούς σε «υποψήφιους στόχους»
ΙΝΤΙΜΕ

Οι «έλεγχοι» στου Ζωγράφου για τον εντοπισμό αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις στοχευμένες επιθέσεις σε σπίτια αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κόλπους της Αστυνομίας.

Ο φόβος των Αρχών είναι εκδήλωση πιο αναβαθμισμένης επίθεσης με στόχο αστυνομικό. Σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η καταδρομική επίθεση με στόχο το Α.Τ. Καισαριανής ήταν ενδεικτική, καθώς οι κουκουλοφόροι έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και το σκοπό του Τμήματος.

Το αποκορύφωμα ήταν οι «έλεγχοι» από ομάδες αγνώστων στην οδό Ούλωφ Πάλμε. Οι πληροφορίες ανέφεραν, ότι ρωτούσαν σε διερχόμενους οδηγούς και πεζούς τα στοιχεία ταυτότητάς τους, αναζητώντας αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά.

Οι πληροφορίες για «ελέγχους» επαναλήφθηκαν στην περιοχή του Βύρωνα. Και στις δύο περιπτώσεις αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στα σημεία αλλά δεν εντόπισαν κανέναν. Έτσι, εξετάζεται το κατά πόσο οι πληροφορίες ήταν «παγίδες» (δεν ανταποκρίνονταν δηλαδή στην πραγματικότητα) για να φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί και να δεχτούν επίθεση.

Στο μεταξύ, στη ΓΑΔΑ συνεχίζονται οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, με την επικαιροποίηση των στόχων αλλά και την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Ήδη έχουν προστεθεί αστυνομικοί-σκοποί σε κτήρια που έχουν χαρτογραφηθεί ως υποψήφιοι στόχοι.

Παράλληλα, υπάρχουν φόβοι για ενεργοποίηση ομάδων του αντάρτικου πόλης. Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το πληροφοριακό της δίκτυο, προκειμένου να προλάβει τυχόν τρομοκρατική επίθεση. Οι Αρχές γνωρίζουν, ότι οι αστυνομικοί σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελούν «υποψήφιο στόχο» και έτσι έχει ζητηθεί από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να λαμβάνει αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Πηγές από την Αστυνομία εξηγούν, ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συλλήψεις κατηγορουμένων για τρομοκρατία, ωστόσο υπάρχουν ακόμα άτομα που παραμένουν ελεύθερα και θα μπορούσαν να οργανώσουν μία επίθεση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.