ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ιστορία του «πωλητή καρτ-ποστάλ» που ήταν ληστής - Είχε... αδυναμία στα iPhone δικηγόρων

Η ιστορία του «πωλητή καρτ-ποστάλ» που ήταν ληστής - Είχε... αδυναμία στα iPhone δικηγόρων

Αδυναμία… στα iPhone δικηγόρων των Αθηνών είχε ο περιβόητος ληστής, ο οποίος είχε το προσωνύμιο ο «πωλητής των καρτ ποστάλ».

Πρόκειται για έναν 27χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεκίνησε τη δράση του από τη στιγμή που άρχισε να εξαπλώνεται ο κορονοιός στην Ελλάδα, το Μάρτιο του 2020. Στα βίντεο που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. διακρίνεται η χαρακτηριστική… άνεση με την οποία έμπαινε σε γραφεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, εταιριών, ιατρείων και όχι μόνο.

Ο 27χρονος προφασιζόταν ότι πουλάει καρτ ποστάλ για να κλέβει τα θύματά του με τη μέθοδο της απασχόλησης σε Ακρόπολη, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Αμπελόκηπους και Κυψέλη.

Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν εδώ και καιρό γνωρίζοντας τα πάντα για τον τρόπο δράσης του. Κάποια στιγμή ο 27χρονος έπεσε σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στη συμβολή των οδών Μυκηνών και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στη δεξιά τσέπη του παντελονιού του εφτά καρτ ποστάλ. Αμέσως κατάλαβαν ότι είχαν μπροστά τους τον άνθρωπο που αναζητούσαν εδώ και μήνες. Στην αριστερή του τσέπη είχε μικρή ποσότητα κάνναβης.

Ο 27χρονος είχε μπει σε δικηγορικό γραφείο στον 4ο όροφο κτιρίου της οδού Ακαδημίας στο Σύνταγμα, αφαιρώντας κινητό τηλέφωνο δικηγόρου.

Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας χτύπησε το τζάμι αυτοκινήτου γυναίκας δικηγόρου, δείχνοντάς της τη ρόδα του οχήματος (λέγοντας ότι έχει πρόβλημα το λάστιχο). Με τον τρόπο αυτό απέσπασε την προσοχή της και με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού του άρπαξε την τσάντα της που περιείχε 1.650 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, βιβλιάρια τραπεζών και ένα κλειδί θυρίδας.

Ο 27χρονος «χτύπησε» ακόμα και στην καλά φυλασσόμενη Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι. Εκεί χτύπησε το κουδούνι πολυκατοικίας και μπήκε στα γραφεία εταιρίας στον 4ο όροφο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αφού πρώτα προσπάθησε να «πουλήσει» καρτ ποστάλ, στη συνέχεια άρπαξε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην οδό Τζωρτζ εισέβαλε στα γραφεία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στην οδό Μαρασλή στο Κολωνάκι έκλεψε υπαλλήλους οδοντιατρείου αφαιρώντας iPhone.

Στην οδό Φειδίου μπήκε σε γραφείο της βιβλιοθήκης του Εθνικού Θεάτρου, όπου αφού έδειξε καρτ ποστάλ σε υπάλληλο απέσπασε το κινητό του τηλέφωνο. Στην οδό Πατησίων «χτύπησε» σε ιντιστούτο αισθητικής, ενώ στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους έκλεψε υπαλλήλους ιατρείου που στεγάζεται μέσα σε κλινική.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας εισέβαλε στα γραφεία του 4ου ορόφου και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αντιληπτός και έσπρωξε τον διευθυντή της εταιρίας για να διαφύγει.

Ο 27χρονος «επισκέφτηκε» ακόμα και τα γραφεία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων κλέβοντας ένα κινητό από γραφείο υπαλλήλου που απουσίαζε.

Ο «ταχυδακτυλουργός» συλληφθείς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε καταδικαστεί σε εννιά μήνες φυλάκιση με αναστολή. Επίσης, είχε συλληφθεί για διάρρηξη αυτοκινήτου στον Άγιο Δημήτριο, ενώ τον Απρίλιο του 2020 του είχε επιβληθεί πρόστιμο για παράβαση των μέτρων για την πανδημία.

Η Αστυνομία εξιχνίασε συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών και δύο περιπτώσεις ληστειών. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό ατόμου που φέρεται να ήταν ο «βοηθός» του συλληφθέντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη του