ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κλοπή θυρίδες: Η φωτογραφία – ντοκουμέντο, τα ψέματα, η χλιδή και ο μυστηριώδης πρόεδρος «φάντασμα»

Κλοπή θυρίδες: Η φωτογραφία – ντοκουμέντο, τα ψέματα, η χλιδή και ο μυστηριώδης πρόεδρος «φάντασμα»

Αγχωμένος γιατί μπορεί να τον παρακολουθούν οι Αρχές ήταν ο 58χρονος θεατρικός παραγωγός που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για την κινηματογραφική κλοπή στις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό.

Από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης προκύπτει ότι ο 58χρονος είχε έρθει σε ρήξη με αρκετούς ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Ένας εξ αυτών ήταν ο λογιστής του, ο οποίος κατέθεσε ότι έβλεπε «περίεργα πράγματα» και άρχισε να κρατά αποστάσεις. Ένας άλλος άνθρωπος ήταν 45χρονη συνεργάτιδά του, σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο επάγγελμα, με την οποία σχεδίαζε να αγοράσει σπίτι αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο λογιστής ήρθε σε ρήξη, όπως υποστήριξε, με τον 58χρονο, διότι δεν ενέκρινε τον ρόλο του μυστηριώδους «προέδρου». Του ατόμου από το Μπαγκλαντές που τέθηκε πρόεδρος των επιχειρήσεων: «Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά».

Η φωτογραφία - ντοκουμέντο του 58χρονουNewsbomb.gr

Η 45χρονη σκηνογράφος συνεργάστηκε με τον 58χρονο, καθώς ανέλαβε τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό θεατρικού έργου που ανέβασε ο κατηγορούμενος για την κλοπή. Το έργο ανέβηκε για μερικούς μήνες του 2019 και του 2020 στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν, έκλεισαν τα θέατρα λόγω της πανδημίας.

Ο 58χρονος έλεγε στην 45χρονη ότι θα αγοράσουν πολυτελές σπίτι στην Αθήνα. Ωστόσο, γρήγορα έγιναν από… φίλοι εχθροί, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές η σκηνογράφος.

«Όταν γνώρισαν τον 58χρονο μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο που είχε πολλά χρήματα ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκα από άτομα που βρίσκονταν εκεί ότι γίνεται κάποιος έλεγχος από την εφορία με τα εισιτήρια της παράστασης γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις σφραγίδες. Δεν έμαθα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκηνικό αυτό και δεν έδωσα βάση. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας με προσέγγισε περισσότερο και γνωριστήκαμε καλύτερα.

Μετά το τέλος της περιοδείας, βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή. Γενικότερα η συμπεριφορά του δεν ήταν πολύ σταθερή και εννοώ ότι άλλαζε συνεχώς γνώμες και δε μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα.

Πίστευα ότι δε μου λέει αλήθεια και μου κρύβει πράγματα και συνέβαινε κυρίως ως προς τα οικονομικά του στοιχεία. Τη μία ημέρα μπορεί να έλεγε ότι έχει λεφτά, ενώ την άλλη έλεγε ότι δεν έχει, με δικαιολογία την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας.

Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι ένα εκατομμύριο, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες ημέρες αργότερα μου είπε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνέχιζα να ψάχνω σπίτι και μου είπε ότι η τιμή αγοράς να μη ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ.

Μετά από καιρό μου είπε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομα μου. Εγώ από τη μεριά μου ζήτησα εξηγήσεις για ποιο λόγο να βγει στο όνομά μου και ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι δεν έχω να φοβάμαι κάτι και ότι ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο, λόγω της ακίνητης περιουσίας που έχει.

Όταν το ρώτησα για ποιο λόγο δε μπορεί να βγάλει δάνειο στο όνομά του μου είπε ότι δεν μπορεί να μου πει από το τηλέφωνο γιατί μπορεί να παρακολουθούν το τηλέφωνό του, λόγω του μπερδέματος που είχε γίνει με τα εισιτήρια και τις σφραγίδες στην περιοδεία της Θεσσαλονίκης. (…)

Επίσης μου ανέφερε ότι ως εγγύηση θα βάλει οικόπεδο που διαθέτει, κάποιες άλλες φορές μου ανέφερε ότι θα βάλει ως εγγύηση το σπίτι του ή το εξοχικό του και κάποιες άλλες φορές δε μου ανέφερε καθόλου τι θα βάλει ως εγγύηση, λέγοντας: «Τι σε νοιάζει τι θα βάλω ως εγγύηση;»

(…) Αφού τσακωθήκαμε μου είπε τελικά ότι το δάνειο δεν πήρε έγκριση. Στη συνέχεια, μέσα στο Μάρτιο ο 58χρονος μου είπε ότι του έχουν συστήσει κάποιο άτομο για να πάμε τα χαρτιά μου προκειμένου να προχωρήσει το δάνειο. Του είπα ξανά ότι θέλω να παρευρεθώ στο ραντεβού και μου είπε εντάξει. Επικοινώνησε με το συγκεκριμένο άτομο από το τηλέφωνό μου και έκλεισε ραντεβού για την επόμενη ημέρα.

Την ίδια ημέρα αργά το βράδυ μου είπε ότι τον ειδοποίησαν ότι ακυρώθηκε το ραντεβού στην τράπεζα. Την επόμενη ημέρα με πήρε τηλέφωνο το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα και μου ανέφερε ότι ο 58χρονος ζήτησε να ακυρωθεί το ραντεβού. Πήρα τηλέφωνο τον 58χρονο και από τη μεριά του μου ανέφερε ότι ο υπάλληλος του ακύρωσε το ραντεβού και εκεί κατάλαβα ότι λέει πάλι ψέματα».

Ο μυστηριώδης «πρόεδρος»

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το ρόλο του προέδρου των επιχειρήσεων του 58χρονου κατηγορουμένου για την κινηματογραφική κλοπή στις θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό.

Πρόκειται για έναν 53χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εξαφανίστηκε. Η σύζυγος του 58χρονου κατέθεσε για εκείνον:

«Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος, διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Ερώτηση: Ποιο είναι το αλλοδαπό άτομο αγνώστων στοιχείων που παραλαμβάνατε καθημερινά με το όχημά σας από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή προτού μεταβείτε στο κομμωτήριο της συζύγου σας;

Απάντηση: Είναι κάποιος αλλοδαπός που εργάζεται στο κομμωτήριο και τα στοιχεία του είναι (…).

Ερώτηση: Μέχρι πότε είχατε επικοινωνία με την (…) και ποια ήταν η σχέση σας μαζί της;

Απάντηση: Η σχέση μου ήταν επαγγελματική και η τελευταία μου επικοινωνία μαζί της ήταν στις 23 Μαρτίου και ήταν το άτομο με το οποίο μιλούσα όταν με συνέλαβε η αστυνομία.

Ερώτηση: Ο S.G (ιδιοκτήτης κομμωτηρίου) είναι υπαρκτό πρόσωπο;

Απάντηση: Είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ο επιχειρηματίας που είχε βάλει χρήματα στην εταιρία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει την σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας.

Κούγιας: «Θα ζητήσω ανακριτικές πράξεις»

Οι γυναίκες που είχαν στις θυρίδες σημαντικά ποσά σε ρευστό, όπως και κοσμήματα μεγάλης αξίας, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, που προανήγγειλε έρευνα της δικαιοσύνης στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Ανακριτής θα ξεκινήσει με τις αρμόδιες αρχές μια έρευνα που αφορά στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου. Μόλις λάβω αντίγραφο της δικογραφίας, θα μελετήσω και θα ζητήσω κι εγώ ανακριτικές πράξεις», δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ενημέρωσε τον ανακριτή για πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του σχετικά με ταξίδι που είχε κάνει το επίμαχο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος, στο εξωτερικό. «Προσωπικά από το θεατρικό χώρο με ενημέρωσαν ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα έκανε ταξίδια σε συγκεκριμένη χώρα. Ενημέρωσα τον ανακριτή και μόλις το κρίνει σκόπιμο θα μας καλέσει να το πούμε και επίσημα». είπε ο κ. Κουγιας.

Σχολιάζοντας υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ο κ. Κούγιας ανέφερε:

«Το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το DNA και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς, μου εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.