ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έβρος: Δουλέμποροι έκρυβαν μετανάστες μέσα σε παλιοσίδερα

Έβρος: Δουλέμποροι έκρυβαν μετανάστες μέσα σε παλιοσίδερα

Μέσα σε παλιοσίδερα και παλιές ηλεκτρικές συσκευές, στην καρότσα φορτηγού, έκρυβαν ανθρώπους τα μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στον Έβρο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το βράδυ της Τετάρτης, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δράστης οδηγώντας φορτηγό (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στην Ελλάδα.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα, Πέμπτη, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις Έλληνες διακινητές, διότι μαζί με έναν ακόμη ημεδαπό συνεργό τους ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 14 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη μαζί με το συνεργό που αναζητείται να επιβαίνουν σε φορτηγό και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε φορτηγό που επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές, με το οποίο μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες, έχοντας τους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του φορτηγού, κάτω από διάφορα αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Μεσογείων: Σκοτώθηκε εικονολήπτρια του «Καλημέρα Ελλάδα» - Συντετριμμένος ο Παπαδάκης