ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η απάτη της Bentley - Το VIP πελατολόγιο, τα super cars και ο πολιτευτής

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η απάτη της Bentley - Το VIP πελατολόγιο, τα super cars και ο πολιτευτής

Συνελήφθη για συμμετοχή του σε κύκλωμα. Είναι γνωστός ως ο έμπορος «super car» με το «βαρύ» πελατολόγιο, που περιλαμβάνει δεκάδες επωνύμους. 

Από την αντιπροσωπεία του στην Κηφισιά έχουν περάσει γνωστά ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία τον εμπιστεύονταν για την αξιοπιστία των πολυτελών οχημάτων που εμπορευόταν (Ferrari, Porsche, Bentley).

Μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ήταν στο όνομα της συζύγου του, ενώ στενός του φίλος ήταν γιατρός που στο παρελθόν έχει υπάρξει πολιτικό στέλεχος μεγάλου κόμματος.

Η ιστορία έχει στο επίκεντρο μία υπερπολυτελή Bentley.

Το Νewsbomb.gr φέρνει στο φως τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό που συνέταξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών που συνέλαβαν έξι άτομα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Φεβρουάριο εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας του Αεροδρομίου γνωστός γιατρός γυναικολόγος, ο οποίος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν την Bentley από το χώρο στάθμευσης Ρ1 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το διαβιβαστικό αναφέρει: «Στην κατάθεση του δήλωσε ότι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ, από την εταιρία του εμπόρου αυτοκινήτων με έδρα την Κηφισιά, με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του. Ο γιατρός δήλωσε ακόμα ότι παρ’ ότι πραγματοποιεί συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν συνήθιζε να προσέρχεται στον Αερολιμένα με το πολυτελές όχημα του, αλλά με έτερο όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο όμως λόγω μηχανικής βλάβης το είχε παραδώσει σε συνεργείο.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού των καμερών ασφαλείας του Αερολιμένα, προέκυψε ότι λίγη ώρα μετά την στάθμευση του πολυτελούς οχήματος από τον ιδιοκτήτη του, άγνωστος άντρας κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβηκε στον χώρο στάθμευσης και χωρίς να το αναζητήσει εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή – κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό.

Ακολούθως το προαναφερθέν όχημα ανευρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα μετέβηκαν στο σημείο ανεύρεσης του οχήματος και διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει ουσιώδη μηχανικά μέρη, όπως κινητήρας, πόρτες, καπό κ.α.. Από την εξερεύνηση του οχήματος από συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εντοπίστηκε στο εσωτερικό του, δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου που ταυτοποιήθηκε.

Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα που μετέφερε το πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά και την αποθήκη στη Μεταμόρφωση από την οποία εξήλθε πριν την εναπόθεση του στο προαναφερθέν σημείο.

Από εκείνο το χρονικό σημείο η αποθήκη τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Παράλληλα η έρευνα συνεχίστηκε και επίσης από κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ο δράστης, σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής του οχήματος, να βρίσκεται στην ανωτέρω αποθήκη και να επιβιβάζεται σε όχημα με στοιχεία ίδια με εκείνα του έτερου οχήματος του ανωτέρω παθόντα.

Ακολούθως σε χρόνο που δικαιολογεί την μετάβαση του από το συγκεκριμένο σημείο στον Αερολιμένα επιστρέφει, οδηγώντας το αφαιρεθέν πολυτελές όχημα που προαναφέρθηκε, το οποίο με την βοήθεια συνεργών του μεταφέρει εντός της αποθήκης.

Κατόπιν αυτών η Υπηρεσία μας αιτήθηκε την άρση του απορρήτου και την επισύνδεση των τηλεφωνικών συνδέσεων όλων των εμπλεκομένων, από τις οποίες προέκυψε ότι ο… κατ’ εντολή του…, δήλωσε την κλοπή του οχήματος το οποίο αποσυναρμολογήθηκε από τους… στην ανωτέρω αποθήκη και εν συνεχεία το σασί με κάποια μηχανικά μέρη, τοποθετήθηκε σκοπίμως στην συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να εξαπατηθεί η ασφαλιστική εταιρία και να αποζημιώσει τον κάτοχο. Τα χρήματα στη συνέχεια θα τα παραλάμβανε ο … και θα τα διένειμε αναλόγως.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι με πανομοιότυπο τρόπο άλλες δύο φορές στο παρελθόν εκτός από εκείνη που συνελήφθη, είχε προσπαθήσει να αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρίες. Συγκεκριμένα για υποτιθέμενη κλοπή του υπ’ αριθμ... οχήματος…, ενώ εκκρεμεί ακόμη προσπάθεια αποζημίωσης για κλοπή που δηλώθηκε την …, στο…, από την … του για υποτιθέμενη κλοπή του υπ’ αριθμ… Το εν λόγω όχημα όπως προέκυψε από τις επισυνδέσεις είχε αποσυναρμολογηθεί στην παραπάνω αποθήκη από τον …ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς δεν του είχε αποδοθεί η συμφωνηθείσα αμοιβή για την εργασία του.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα παραπάνω έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη, αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικώς υπολογιστών και περισσότερα από εκατό οχήματα.

Μετά από έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, στην αποθήκη και στην προαναφερόμενη εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 122 οχήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα πολυτελή, - δίκυκλα, τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας, κυνηγετική καραμπίνα, πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Για όλα τα κατασχεμένα οχήματα, εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και προέλευσής τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Συστηματική δουλειά»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος υπηρετεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δηλώνει στο newsbomb:

«Η Ασφάλεια του αεροδρομίου απέδειξε ότι μπορεί να βγάλει μεγάλες υποθέσεις. Γιατί αυτή είναι μία μεγάλη υπόθεση. Και αυτό τα κατάφερε παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Οι συνάδελφοί μου επί ένα μήνα εργάστηκαν πυρετωδώς για αυτό το αποτέλεσμα.

Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ασφάλεια του Αερολιμένα, τον προϊστάμενο και τον Διευθυντή. Η Ασφάλεια του Αερολιμένα διαχρονικά ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων και είναι επιτακτική ανάγκη η καλύτερη στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.