ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι αποκαλύψεις και το οργανωμένο έγκλημα - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι αποκαλύψεις και το οργανωμένο έγκλημα - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.
Glomex

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι αποκαλύψεις που είχε κάνει ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης πριν την εκτέλεση. Ποιοι βλέπουν το κύκλωμα της νύχτας πίσω από τη δολοφονία του. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικεντρωθεί στα βίντεο που έχει στην κατοχή της και δεν αποκλείει την ύπαρξη πληρωμένων δολοφόνων από το εξωτερικό.

Η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο 53χρονος δημοσιογράφος δέχθηκε 10 σφαίρες από απόσταση ενός μέτρου, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ακαιριαία. Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δυο δραστών όσο και για τον εντοπισμό αυτών που έδωσαν την εντολή για να εκτελεστεί ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τον δημοσιογράφο από την Κηφισιά, όπου εδρεύει το κανάλι Star στο οποίο εργαζόταν, μέχρι και το σπίτι του, όπου και τον εκτέλεσαν. Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει μια σειρά αποκαλύψεων για δολοφονίες που είχαν να κάνουν με το κύκλωμα της νύχτας, γεγονός που έχει κάνει ακόμα και έμπειρους συναδέλφους του να στρέφουν εκεί τις υποψίες τους για το ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι αξιωματικοί που διερευνούν την έρευνα κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου. Οι έρευνες έχουν στραφεί προς το κύκλωμα της νύχτας και το κύκλωμα των επίορκων αστυνομικών και εκεί αναζητούν τόσο τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της εκτέλεσης.

Αντίστοιχη ήταν η άποψη και του πολύπειρου αστυνομικού συντάκτη, Πάνου Σόμπολου. Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, ο τρόπος της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ δείχνει το συγκεκριμένο κύκλωμα.

«Βλέπουν» εκτελεστές από εξωτερικό

Το πρώτο συμπέρασμα των αξιωματικών που ασχολούνται με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι πως έχουν να κάνουν με πληρωμένους εκτελεστές. Ανθρώπους που κάποιοι προσέλαβαν επί της ουσίας για να διεκπεραιώσουν ένα συμβόλαιο θανάτου με τους δράστες να έρχονται στην Ελλάδα, να σκοτώνουν τον δημοσιογράφο και να φεύγουν. Αυτό ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, η αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου.

Όπως λένε οι αστυνομικές πηγές, αυτή είναι μια τακτική που παρατηρείται συχνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε υποθέσεις συμβολαίων θανάτου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι εξαιρετικά πιθανό οι δράστες να μην γνώριζαν καν το ποιος ήταν το θύμα τους. Απλά εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, διεκπεραίωσαν το συμβόλαιο θανάτου και πιθανότατα έφυγαν λίγες ώρες αργότερα από τη χώρα.

Βίντεο με τους δράστες στα χέρια των αρχών

Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων μεταδόθηκε πως στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει βίντεο με τους δράστες. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μια πολυκατοικία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μηχανή χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν δεν έχει βρεθεί ακόμα αν και αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα έφερε πλαστές πινακίδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Ζωσμένη» με 1.350 μολύνσεις η Αττική - «Πονοκέφαλος» η Θεσσαλονίκη