ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα έπειτα από πολύμηνη έρευνα που δρούσε σε Κρήτη και Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα έπειτα από πολύμηνη έρευνα που δρούσε σε Κρήτη και Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δρούσε σε Κρήτη και Αττική μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση των αστυνομικών αρχών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εμπορίας όπλων, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Αττική, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης, ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή (23/4) ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής, που στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση της παράνομης δράσης της εγκληματικής ομάδας, επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κρήτης, της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, των τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ και σχετικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής ομάδας η οποία δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020, τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά και περαιτέρω προώθηση, για διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και προμήθεια οπλισμού σε υποψήφιους αγοραστές στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Αττικής, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η επιχείρηση περιελάμβανε μεταξύ άλλων, παράλληλες έρευνες σε οικίες, επιχείρηση, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των εμπλεκομένων σε περιοχές των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής. Την Πέμπτη (22/4), εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ένας εκ των συλληφθέντων Ελλήνων, κατά το χρόνο που παρέλαβε είδη οπλισμού από υπαίθριο χώρο επί της Εθνικής Οδού, τα οποία ήταν κρυμμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια αφού ακινητοποιήθηκε, ακολούθησε έρευνα στον άνδρα, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε, καθώς και στον χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 2 πολεμικά τυφέκια (kalashnikov), τμήμα πολεμικού τυφεκίου, 6 γεμιστήρες, 722 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 ελατήρια κλείστρου, το χρηματικό ποσό των 1.795 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σε δεύτερο χρόνο, αστυνομικοί διενήργησαν έρευνες στις οικίες και σε επιχείρηση και των λοιπών συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 6.230 ευρώ, 6 πιστόλια, περίστροφο, κοντάκι πολεμικού τυφεκίου, 9 μέρη λαβής πιστολιού, 2 λαβές πιστολιού, εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου και κυνηγετικού όπλου, θήκη πιστολιού, σπρέι πιπεριού, 152 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μαχαίρι, καθαριστικά οπλισμού, ουσίες νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, συσκευασίες για τον διαχωρισμό δόσεων ναρκωτικών ουσιών, κάλυκες, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: Τα μέτρα για μετακινήσεις και εκκλησίες – Με πόσους θα κάτσουμε στο τραπέζι