ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στην Τροιζηνία: Πάλεψε με τον δράστη ο δικηγόρος; - Τι έδειξε η νεκροτομή

astynomia peripoliko
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον δράστη της άγριας δολοφονίας του 58χρονου δικηγόρου στην Τροιζηνία αναζητούν οι αρχές συλλέγοντας στοιχεία και από τη νεκροψία-νεκροτομή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τη μυστηριώδη δολοφονία 58χρονου δικηγόρου, ο οποίος εντοπίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στη βεράντα του σπιτιού του στην Τροιζηνία.

Σύμφωνα με την νεκροψία - νεκροτομή ο 58χρονος δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι ενώ ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας διαπίστωσε και ένα θλαστικό τραύμα σε σπόνδυλο.

Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με την Espresso, μπορεί να παραπέμπει σε πάλη με τον δράστη, ο οποίος κατά την εκδοχή αυτή τον ακινητοποίησε για να του καταφέρει το μοιραίο χτύπημα.

Ο θάνατος του δικηγόρου φαίνεται πως προήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία, με τον 58χρονο δικηγόρο να κάνει μόλις τρία βήματα πριν ξεψυχήσει.

Οι έμπειροι αστυνομικοί σχεδόν έχουν αποκλείσει την εκδοχή της ληστείας και στρέφουν τις έρευνές τους στο περιβάλλον του θύματος, το οποίο ήταν ιδιαιτέρως γνωστό στην τοπική κοινότητα της Τροιζηνίας. Ήταν ένας δικηγόρος που είχε αναλάβει σειρά υποθέσεων που αφορούν σε πρόσωπα της Τροιζηνίας αλλά και της Αθήνας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 58χρονος πραγματοποίησε την τελευταία του επίσκεψη στην 91χρονη μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η 91χρονη ζει στο ίδιο οίκημα με τον 58χρονο, ο οποίος ήταν διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο δικηγόρος ζούσε έναν όροφο πάνω από τη μητέρα του σε μία διώροφη μονοκατοικία στη θέση Ψήφτα. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης αλλά μία πόρτα μισάνοιχτη κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο, τον οποίο πιθανότατα γνώριζε. Επίσης, στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη έρευνας.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι το πιθανότερο είναι ο δράστης να δολοφόνησε τον δικηγόρο και να έτρεξε γρήγορα να φύγει, αφήνοντας πίσω του την πόρτα ανοιχτή. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το θύμα έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι, το οποίο ξεκινούσε από τον έναν κρόταφο και κατέληγε στον άλλο, από νύσσον και τέμνον όργανο (σ.σ. γεωργικό εργαλείο ή μεγάλο μαχαίρι).

Ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε με το θύμα στο τηλέφωνο ήταν ο αδερφός του, ενώ στη συνέχεια τον αναζήτησε ένας γείτονας και φίλος μέχρι που το πρωί της Κυριακής τον βρήκαν νεκρό. Η ηλικιωμένη μητέρα του δεν άκουσε τίποτα (σ.σ. η κατάσταση της υγείας της δεν είναι καλή και δε μπορεί να προσφέρει στην αστυνομική έρευνα), παρότι μένει ακριβώς από κάτω.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εξετάζουν το ενδεχόμενο, το θύμα να άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του. Για την ώρα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της ληστείας και φαίνεται να προκρίνεται αυτό τον προσωπικών διαφορών, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι υποθέσεις που χειρίζονταν ο 58χρονος δικηγόρος. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης μαρτυρικών καταθέσεων από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες.

Ο 58χρονος δικηγόρος βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνέλεξε δακτυλικά αποτυπώματα και DNA από τον τόπο του εγκλήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Το χρονοδιάγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας - Από 5 Μαΐου στο πρόγραμμα και της J&J