ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τάσος Μπερδέσης: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο με 14 σφαίρες – Πώς έγινε η δολοφονία

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τάσος Μπερδέσης: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο με 14 σφαίρες – Πώς έγινε η δολοφονία

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Μία πρώτη εικόνα για το πώς έγινε η δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση έχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Ο 39χρονος βρισκόταν στον γυμναστικό σύλλογο «Αίολος» στη Βάρη, όταν ξαφνικά άρχισε να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του για να πάρει κάτι που είχε ξεχάσει.

Όταν άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, τον πλησίασε ένα γκρι τζιπ. Τότε, ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κατέβηκε από το τζιπ και πυροβόλησε 14 φορές με στόχο τον 39χρονο πυγμάχο, ο οποίος έπεσε νεκρός ακριβώς δίπλα από την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του.

Ο ένοπλος μετά τους πυροβολισμούς επιβιβάστηκε στο τζιπ, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες (όπως προέκυψε από τους 14 κάλυκες των 7,62 mm που συνελέγησαν από το Ανθρωποκτονιών) ήταν Καλάσνικοφ.

Οι δράστες χαρακτηρίζονται «επαγγελματίες».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι γνώριζαν το πρόγραμμα του πυγμάχου και επέλεξαν να του επιτεθούν σε ένα σημείο που του ήταν «οικείο».

Οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν το όπλο του εκτελεστή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, οι αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν στοιχεία για τη διαδρομή των δραστών αλλά και το όχημα.

Εδώ εκτέλεσαν τον Τάσο Μπερδέση

Ο γνωστός πυγμάχος είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε ένα υπαίθριο χώρο, κάτω από πεύκα όπου λόγω της σκιάς που δημιουργείται αρκετός κόσμος παρκάρει εκεί τα οχήματά του, όταν θέλει να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το σημείο της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση

Κανείς από αυτούς μάρτυρες δεν είδε τίποτα παρά μόνο άκουσαν τις εκκωφαντικές ριπές ενός πυροβόλου όπλου, ενώ αργότερα έμαθαν από πού τελικά προήλθαν. Όπως ανέφερε ο ένας από αυτούς οι ριπές ακούστηκαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

«Ήταν γύρω στις 09:10 περίπου, ακούστηκαν δυο ριπές συνεχόμενες, με διαφορά κλάσματα δευτερολέπτων», ένας κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Newsbomb.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εκείνη την ώρα έπινε καφέ.

«Δεν είδα τίποτα, μόνο άκουσα, ήμουν στον κήπο. Ήταν περίπου στις εννέα το πρωί και άκουσα πυροβολισμούς από πυροβόλο, υπέθεσα όμως ότι μπορεί να δοκιμάζανε τίποτα βεγγαλικά, λόγω εορτών. Δεν είδα τίποτα άλλο», ανέφερε ο δεύτερος μάρτυρας τονίζοντας ότι δεν ήξερε το θύμα καθώς δεν μένει στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Βάρη: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου