ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λιβαδειά: Ο 44χρονος που προφυλακίστηκε για τον βιασμό της 15χρονης

Λιβαδειά: Ο 44χρονος που προφυλακίστηκε για τον βιασμό της 15χρονης
INTIME NEWS

Τα στοιχεία του 44χρονου άνδρα που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 15χρονης στη Λιβαδειά έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία

Τα στοιχεία του 44χρονου που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 15χρονης στη Λιβαδειά έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας.

Ο 44χρονος συνελήφθη στις 28 Μαΐου κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Όπως σημειώνεται «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 - 88888 και 22610 - 88850, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 44χρονος φέρεται να προσέγγισε την 14χρονη μέσω Instagram. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η κοπέλα έχει σχέση με ένα αγόρι στον Βόλο, και προσφέρθηκε να τη μεταφέρει εκεί και να τη γυρίσει, κάποια μέρα που θα είχε σχολείο και θα έκανε «κοπάνα».

Μάλιστα, της είπε πως θα την πάει και θα τη γυρίσει προτού τελειώσει το σχολείο, για να μην καταλάβουν κάτι οι δικοί της.

Αφού κατάφερε να ξεγελάσει το κορίτσι, στις 17 Μαΐου μπήκαν στο αμάξι του 44χρονου, ο οποίος, λίγο πριν βγουν στην Εθνική Οδό, έστριψε και κατευθύνθηκε σε ένα μέρος κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, όπου βίασε την 14χρονη.

Ο 44χρονος δεν αποδέχεται την κατηγορία του βιασμού και μιλά για ερωτική συνεύρεση, ως αντάλλαγμα για την μεταφορά της ανήλικης σε φιλικό της πρόσωπο στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου δράστη, ο 44χρονος συνομιλούσε για περίπου 10 μήνες μέσω του Instagram, με την 15χρονη που του είχε συστηθεί ως 18χρονη, σε λογαριασμό που έφερε το όνομα της μητέρας της.

Ο 44χρονος προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ζήτησε από τις δικαστικές αρχές την άρση του απορρήτου των συνομιλιών με το θύμα αλλά σύμφωνα με τον δικηγόρο του, οι λογαριασμοί είχαν μπλοκαριστεί από την πλευρά του θύματος.

Ο φερόμενος δράστης του βιασμού της ανήλικης έχει καταδικαστεί για παρόμοιο αδίκημα και στο παρελθόν έχοντας ασκήσει έφεση

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Οι εκτελεστές έκαναν το «τέλειο» έγκλημα;