ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζάκυνθος - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το υπόμνημα του 39χρονου - Από το Άγιο Όρος στο ραντεβού στην ΕΛΑΣ

Ζάκυνθος - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Το υπόμνημα του 39χρονου - Από το Άγιο Όρος στο ραντεβού στην ΕΛΑΣ
ΙΝΤΙΜΕ

Το απολογητικό υπόμνημα του 39χρονου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, παρουσιάζει το Newsbomb.gr.

O 39χρονος σωματοφύλακας περιγράφει αρχικά την επαγγελματική του διαδρομή, αναφέροντας ότι το Σεπτέμβριο του 2008 προσελήφθη από τον γνωστό εφοπλιστή (ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση) ως οδηγός-συνοδός ασφαλείας, έχοντας λάβει σχετική εκπαίδευση προστασίας υψηλών προσώπων.

Μέχρι το 2011 απασχολούνταν στον εφοπλιστή, μέχρι που το 2011 προφυλακίστηκε λόγω κατηγοριών σε βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη απόπειρας αγοράς ναρκωτικών και όπλων. Για τις κακουργηματικές κατηγορίες αθωώθηκε.

Στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρει:

«Μετά την αποφυλάκισή μου απευθύνθηκα στον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος με δέχτηκε στη Μονή, όπου εργάστηκα για την ανακαίνισή της. Το 2014 έφυγα από εκεί και με τη βοήθεια του Ηγουμένου ξεκίνησα να εργάζομαι στον εφοπλιστή... (σ.σ. αναφέρεται όνομα άλλου εφοπλιστή που δεν έχει σχέση με την υπόθεση). Μετά από 1,5 χρόνο περίπου έληξε η συνεργασία μας και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζομαι ξανά για την οικογένεια… (αναφέρεται το όνομα του εφοπλιστή που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση). Ειδικότερα, από το 2016 παρέχω υπηρεσίες φύλαξης κυρίως στους γονείς του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όποτε εκείνοι μου το ζητήσουν. Από το 2018 είμαι νόμιμος εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας του… Ακόμη, πολλές φορές διεκπεραιώνω διάφορα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με προσωπικές υποθέσεις του...».

Για τον απότακτο αστυνομικό που φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη αναφέρει:

«Με τον…, ο οποίος παρουσιάζεται ως ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων, που δήθεν διαπράξαμε, δεν έχω καμία προσωπική ή άλλου είδους σχέση. Απλώς και μόνο γνωρίζω ποιος είναι, καθώς, όταν υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, είχε συμμετάσχει στο σχηματισμό της σε βάρος μου δικογραφίας, στην οποία έχω αναφερθεί ανωτέρω. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχω καμία σχέση μαζί του και φυσικά ποτέ δεν έχω επικοινωνήσει τηλεφωνικά με εκείνον, ο οποίος μάλιστα συνέβαλε στο σχηματισμό μίας δικογραφίας σε βάρος μου για αδικήματα, για τα οποία αδίκως κατηγορήθηκα και αυτό άλλωστε απεδείχθη από την αθώωσή μου, ουδέποτε θα δεχόμουν νόμιμη ή παράνομη εντολή από αυτόν».

«Είχα ραντεβού με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.»

Ο 39χρονος προσπάθησε να πείσει τον Ανακριτή ότι την ημέρα της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη δεν βρισκόταν στη Ζάκυνθο αλλά στην Αθήνα.

«Το πρωί της 9.6.2020 επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον… (αναφέρεται όνομα ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας), προκειμένου να συναντηθούμε για να μου δώσει το βιογραφικό σημείωμα του υιού του, ο οποίος τότε σπούδαζε οικονομικά ναυτιλιακά, και να το προωθήσω στον… (σ.σ. αναφέρει το όνομα εφοπλιστή που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση) για να απασχοληθεί μελλοντικά ο υιός του σε κάποια από τις ναυτιλιακές εταιρείες του... Είχαμε επικοινωνήσει και την προηγούμενη ημέρα στις 8.6.20 για να συναντηθούμε, αλλά δεν κατέστη εφικτό.

Στις 9.6.20 είχαμε αρχικά κανονίσει να συναντηθούμε γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι κοντά στο Σύνταγμα, αλλά δεν βρεθήκαμε τότε, διότι εκείνος κανόνισε εκτάκτως κάποια ραντεβού. Τελικά κανονίσαμε να πάω κατά τις 15:00 έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου υπηρετούσε τότε, για να πάρω το βιογραφικό σημείωμα του υιού του. Στις 14:30 περίπου έφθασα στη ΓΑΔΑ και τον περίμενα. Κατά τις 15:40 τον είδα να περνάει με το αυτοκίνητό του και τον οδηγό του και να κατευθύνεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της ΓΑΔΑ. Μετά από λίγη ώρα τον κάλεσα στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πολλή δουλειά και ότι θα κατέβαινε ο οδηγός του για να μου δώσει το βιογραφικό, όπως και έγινε.

Αφού πήρα το βιογραφικό, έφυγα από εκεί και συνάντησα το φίλο μου… σε εστιατόριο στο Κολωνάκι. Μαζί μας εκείνο το απόγευμα ήταν και ένα άλλο άτομο, το επίθετό του όμως δεν το έχω συγκρατήσει. Είναι Αστυνομικός και υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια.

Μετά πήγα σε ένα μαγαζί στο Ψυχικό, όπου ήταν ο… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του εφοπλιστή που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση), στον οποίο έδωσα το βιογραφικό του υιού του… (αναφέρεται το όνομα του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.) που είχα πάρει εκείνη την ημέρα.

Εκ των ως άνω προκύπτει ότι δεν βρισκόμουν καν στον τόπο τέλεσης των εγκλημάτων, τα οποία κατηγορούμαι ότι διέπραξα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.