ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ. για Γλυκά Νερά: «Σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πιλότο»

Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ. για Γλυκά Νερά: «Σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πιλότο»

Την εξέλιξη των ερευνών που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, στα Γλυκά Νερά, παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ., περιγράφοντας πώς οδηγήθηκε στην ομολογία ο δράστης. «Σημείο κλειδί το ότι χτίσαμε σχέση εμπιστοσύνης με τον δράστη», ανακοινώθηκε από τις Αρχές. 

Οι έμπειροι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση του εκγλήματος περιέγραψαν την πορεία των κινήσεων, που οδήγησαν στον εντοπισμό και την ομολογία του δράστη.

Όπως ειπώθηκε κατά την ενημέρωση, τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο θύμα, σχετικά με την αιτία θανάτου, που ήταν ασφυξία με κλείσιμο της μύτης και του στόματος. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίστηκε μεταξύ 4 και 5 η ώρα.

Ακόμη, βρέθηκαν σημάδια στα πόδια του πιλότου, που ήταν μόλις διακρινόμενα, άρα φρέσκα, ενώ ο ίδιος είχε ισχυριστεί, ότι ήταν για πολύ περισσότερη ώρα δεμένος από τους υποτιθέμενους ληστές.

Ακόμη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μεταβολές σε σχέση με την αρχική κατάσταση του χώρου και πιο συγκεκριμένα, στο δωμάτιο και το σαλόνι. Το παράθυρο που είχε παραβιαστεί επίσης εξετάστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ διαπιστώθηκε κάτι «εξαιρετικά ασυνήθιστο», όπως σημειώθηκε κατά την ενημέρωση, ότι ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας.

Από τις έρευνες δεν έγινε δυνατό να διαπιστωθεί, ότι ήταν κι άλλοι μέσα στον χώρο, όπως υποστήριξε ο πιλότος. Ως εκ τούτου και εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι δράστες για τη δολοφονία, η έρευνα έπρεπε να στραφεί -αναγκαστικά- στον σύζυγο. «Τα πειστήρια, ειδικά εκείνα που έδιναν κίνηση του συζύγου, έδειχναν ότι μάλλον ήταν πιθανή η εμπλοκή του στο έγκλημα».

Στη συνέχεια, εφόσον κλήθηκε για να καταθέσει και δεδομένων των σε βάρος του στοιχείων, ήταν μονόδρομος για τον πιλότο η ομολογία. Όπως ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα των ερευνών, οι κινήσεις που ακολούθησαν, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει τον χώρο, ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία.

Παρακολουθήστε όσα ειπώθηκαν κατά την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ:

Ποινική δίωξη σε βάρος του - Οι κατηγορίες

Ο πιλότος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, μετά από πολύωρη απολογία του στη ΓΑΔΑ, το απόγευμα της Πέμπτης κι αφού οι σε βάρος του είχαν συγκεντρωθεί αδιάσειστα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη και της κακοποίησης ζώου, καθώς όπως είναι γνωστό σκότωσε το σκυλάκι της οικογένειας καρφώνοντας το στα κάγκελα της περίφραξης του σπιτιού.

Τα πλημμελήματα για τα οποία του ασκήθηκε δίωξη είναι αυτά της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψεύδους κατάθεσης κατ' εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Τα πολλά ψέματα και οι δύο αλήθειες του πιλότου - Η ώρα του εισαγγελέα