ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες των… vip – Τι είχαν πάρει από βίλες - Τα πουλούσαν στο εξωτερικό

Μύκονος: Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες των… vip – Τι είχαν πάρει από βίλες - Τα πουλούσαν στο εξωτερικό
ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε η σπείρα που έμπαινε σε βίλες της Μυκόνου αφαιρώντας «χειρουργικά» πανάκριβες τσάντες, ρολόγια, πολυτελή κοσμήματα και πολύτιμους λίθους.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εφτά άτομα, κάποια εκ των οποίων είχαν έδρα το νησί των ανέμων και κάποια την Αθήνα. Η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν ανέρχεται στις 320.000 ευρώ, ενώ πλέον οι… vip κάτοχοί τους θα κληθούν για αναγνώριση με σκοπό να τους επιστραφούν.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μελέτη της υπόθεσης, ένας 35χρονος, αλβανικής καταγωγής, από το Νοέμβριο του 2020 είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από δύο υποομάδες στις οποίες συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές σε κατοικίες – βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες-πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, τιμαλφή κ.α.. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν, στη συνέχεια τα προωθούσαν στο εξωτερικό.

Από την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οι οποίες προσδιορίζονται στα χρονικά διαστήματα από 28.11 έως 7.12.2020 και από 28.05 έως 27.06.2021, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρωμάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται στις 320.000,00 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι ο 30χρονος αναζητούνταν καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Σύρου για διάπραξη κλοπών στη Μύκονο το 2017.

Σε κατοικίες όπου διέμεναν οι δράστες, στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και στους συναφείς με αυτά χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό, επιμελώς κρυμμένα.

Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό