ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ψυχικό: Συνελήφθη αστυνομικός για κύκλωμα ναρκωτικών - Ήταν ο «φρουρός» του αρχηγού

Ψυχικό: Συνελήφθη αστυνομικός για κύκλωμα ναρκωτικών - Ήταν ο «φρουρός» του αρχηγού
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη 25χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Χειροπέδες σε έναν 25χρονο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία των Αθηνών, πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Μαζί του συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα της εγκληματικής οργάνωσης και τρεις ακόμη για αγοραπωλησίες κάνναβης.

Ο 25χρονος, εκτός των άλλων, είχε αναλάβει τη φύλαξη του αρχηγού του κυκλώματος ενώ –σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Εσωτερικές Υποθέσεις- όχι μόνο γνώριζε τις έκνομες δραστηριότητες του αλλά συνεπικουρούσε. «Έδρα» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονται δύο πλατείες στο Ψυχικό, όπου και γίνονταν η διακίνηση των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2020, προέβαιναν στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και ακατέργαστης ή κατεργασμένης κάνναβης) στην Αττική. Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και στις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-766,04 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 46,02 γραμ. κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης και 3 ναρκωτικά δισκία,

-22 τρίφτες κάνναβης και 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

-εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 36 γλάστρες με φυτά κάνναβης και 6 δενδρύλλια κάνναβης

-όπλο ρέπλικα και 2.800 ευρώ.

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των ερευνών, σε οικία μέλους της οργάνωσης, βρέθηκε υπηρεσιακό όπλο, που είχε αφαιρεθεί την 03-06-2019, κατά την απόδραση 4 κρατουμένων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκες σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής