ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κλοπή Πικάσο: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Ο Ολλανδός ντετέκτιβ και η γυναίκα «μυστήριο»

Κλοπή Πικάσο: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Ο Ολλανδός ντετέκτιβ και η γυναίκα «μυστήριο»
InTime

Διευκρινίσεις σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Ολλανδού ντετέκτιβ, με ειδίκευση στα έργα τέχνης, Άρθουρ Μπραντ, δίνουν αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης της «κλοπής του αιώνα» στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Άρθουρ Μπραντ αποκάλυψε το ρόλο της πρώην συντρόφου του 49χρονου «Artfreak» που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για την κλοπή των έργων του Πικάσου και του Μοντριάν. Η πρώην σύντροφος του «ελαιοχρωματιστή», σύμφωνα με τον Ολλανδό ντετέκτιβ, γνώριζε για την κλοπή από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα αλλά και για την εμπλοκή του 49χρονου σε κινηματογραφική κλοπή που είχε γίνει το 2012 στο μουσείο Kunsthal στο Ρότερνταμ.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που φέρεται σύντροφος του 49χρονου, ουδέποτε υπήρξε πληροφοριοδότης των ελληνικών Αρχών. Ωστόσο, η Αστυνομία προτίθεται –εάν κριθεί αναγκαίο από τον Ανακριτή- να καλέσει τη συγκεκριμένη γυναίκα για κατάθεση, καθώς φέρεται από τα δημοσιεύματα να γνωρίζει «πρόσωπα και καταστάσεις» γύρω από το παρελθόν του «ελαιοχρωματιστή».

«Η γυναίκα αυτή ουδέποτε υπήρξε πληροφοριοδότης της ΕλληνικήςΑστυνομίας. Επίσης, η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε επειδή ήρθε κάποιος και μας είπε ότι ο 49χρονος έχει τους πίνακες. Δεν υπήρξε τέτοια πληροφορία. Φτάσαμε στον 49χρονο ύστερα από συνδυασμό ερευνών, μαρτυριών, καταθέσεων, παρακολουθήσεων και στοιχείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής έχουν ήδη ενημερώσει τον 6ο Ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη, για τις πληροφορίες που φέρεται (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) να γνωρίζει η γυναίκα-μυστήριο και αναμένουν την απάντησή του για να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Εκτός, όμως, από τη γυναίκα, για κατάθεση είναι πιθανόν να κληθεί και ο Ολλανδός ντετέκτιβ, Άρθουρ Μπραντ, ο οποίος εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γνωρίζει που μπορεί να κρύβονται τα «μυστικά» του 49χρονου που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι «ουδέποτε υπήρξε πληροφοριοδότης μας ο Ολλανδός ντετέκτιβ. Ισχύει ότι και για τη γυναίκα που αναφέρει στις αναρτήσεις του. Οι ελληνικές Αρχές ουδέποτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί του για την εξιχνίαση της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα. Γι’ αυτό και έχει ενημερωθεί σχετικά ο Ανακριτής».

Στο ίδιο πλαίσιο έχουν υποβληθεί από την ΕΛ.ΑΣ. αιτήματα στη Europol και στην Interpol, προκειμένου να παρασχεθούν πληροφορίες για τις επαφές και τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο «ελαιοχρωματιστής» το επίμαχο χρονικό διάστημα, δηλαδή την περίοδο που έγινε η κινηματογραφική κλοπή στο Ρότερνταμ. Στόχος είναι να εξακριβωθεί η πιστότητα των πληροφοριών που φέρεται να έδωσε η πρώην σύντροφος του 49χρονου στον Ολλανδό ντετέκτιβ, γύρω από τη σοβαρή υπόθεση που απασχόλησε τις ολλανδικές Αρχές.

Το ενδιαφέρον των ελληνικών Αρχών για το παρελθόν του «Artfreak» φαίνεται και από τη διάταξη που αναμένεται να εκδώσει ο Ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, προκειμένου να υποβληθεί ο προφυλακισμένος δράστης σε έλεγχο γενετικού υλικού. Στόχος είναι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας να ελέγξει τυχόν εμπλοκή του ελαιοχρωματιστή σε σοβαρές υποθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ύπαρξη συνεργών στην «κλοπή του αιώνα» στην Εθνική Πινακοθήκη, αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι «από την αρχική ακόμα δικογραφία ουδέποτε υπήρχαν ενδείξεις –πολλώ δε μάλλον στοιχεία- που να δείχνουν ότι υπήρχαν συνεργοί. Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» - Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17