ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Κωσταλέξι» στην Πάτρα: Η τραγική ιστορία πίσω από την 5μηνη «φυλάκιση» 20χρονης

«Κωσταλέξι» στην Πάτρα: Η τραγική ιστορία πίσω από την 5μηνη «φυλάκιση» 20χρονης
Περιπολικό της Αστυνομίας
ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε για μία 20χρονη η σχέση της με 27χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι την κρατούσε «φυλακισμένη» επί πέντε μήνες μέσα σε διαμέρισμα που νοίκιαζε στην πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος δεν είχε δείξει από την αρχή το σκοτεινό πρόσωπό του στην άτυχη κοπέλα. Αρχικά φαινόταν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ως ένας άντρας που ήθελε να συνάψει ερωτική σχέση με εκείνη. Γρήγορα συγκατοίκησαν και στη συνέχεια τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Όπως είπε στην κατάθεσή της η 20χρονη, ο 27χρονος άλλαξε συμπεριφορά και άρχισε να της συμπεριφέρεται βίαια. Το αποκορύφωμα ήταν ότι άρχισε να την κλειδώνει μέσα στο διαμέρισμα και να μην την αφήνει να βγει έξω. Στόχος του ήταν, όπως ανέφερε το θύμα, να κερδίζει χρήματα εκδίδοντάς την. Και όλα αυτά ενώ ο φερόμενος ως δράστης ήξερε ότι η 20χρονη έχει ένα μωρό 18 μηνών, το οποίο την είχε ανάγκη. Η νεαρή μόλις κατάλαβε με ποιον έχει να κάνει άρχισε να κάνει προσπάθειες να φύγει από το σπίτι-«φυλακή», όπως κατέθεσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το τραγικότερο στοιχείο από την κατάθεση του θύματος είναι ότι ο 27χρονος φέρεται στα τέλη του περασμένου Μαρτίου να τη χτύπησε, με αποτέλεσμα να αποβάλει και να χάσει το παιδί που κυοφορούσε. Η 20χρονη ήταν τότε δύο εβδομάδων έγκυος.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, η 20χρονη απελευθερώθηκε χάρη στην έρευνα που ξεκίνησε από άντρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης (Τμήμα Trafficking), οι οποίοι είχαν πληροφορίες για τη δράση του 27χρονου. Αμέσως ενημέρωσαν τους άντρες της Ασφάλειας Πάτρας, οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι του δράστη, τον οποίο οδήγησαν στο Τμήμα μαζί με την 20χρονη. Εκεί οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν την έντρομη παθούσα, η οποία άρχισε να εξιστορεί στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που είχε βιώσει.

Παρουσία ψυχολόγου η νεαρή κοπέλα κατέθεσε ότι από το Μάρτιο του 2021 έως και χθες 18 Αυγούστου, ο 27χρονος την κρατούσε με τη βία κλειδωμένη μέσα σε νοικιασμένο διαμέρισμα. Εκεί τη βασάνιζε, τη χτυπούσε και την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει στο διαδίκτυο βίντεο ερωτικού περιεχομένου, με στόχο τη διαπόμπευσή της. Σύμφωνα με την καταγγελία, με τον τρόπο αυτό της ασκούσε ψυχολογική πίεση και την εκβίαζε με σκοπό να συνευρίσκεται ερωτικά έναντι αμοιβής με αγνώστους.

Όπως είπε στην κατάθεσή της η 20χρονη, ήταν πάντα κλειδωμένη στο διαμέρισμα-φυλακή, δεν επικοινωνούσε με τον έξω κόσμο, ενώ όταν καλούσε τους δικούς της ανθρώπους ήταν πάντα παρών ο 27χρονος για να μην τους εκμυστηρευτεί όλα όσα εφιαλστικά βίωνε. Ο δράστης άφηνε την κοπέλα να τηλεφωνεί στους δικούς της για να μην ανησυχήσουν και ειδοποιήσουν τις Αρχές. Με τον τρόπο αυτό τους παραπλανούσε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η πιο τραγική στιγμή που περιέγραψε το θύμα τους αστυνομικούς ήταν στα τέλη του Μαρτίου όταν –όπως κατέθεσε- έχασε το παιδί που κυοφορούσε ύστερα από χτυπήματα που δέχτηκε από τον δράστη. Επίσης, ανέφερε ότι είχε επιχειρήσει να τη βιάσει, κάτι που δεν έγινε λόγω της αντίδρασής της και της απώθησής του.

Η σύλληψη του 27χρονου έγινε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με τη συνδρομή του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της εμπορίας ανθρώπων, της παράνομης κατακράτησης, της σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σήμερα η 20χρονη βρίσκεται μαζί με το 18 μηνών παιδί της σε σπίτι συγγενικού της προσώπου, ενώ υποστηρίζεται από ψυχολόγο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα η τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για το Αφγανιστάν - Στις 19:30