ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεοδωρικάκος για διαδηλώσεις: Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα συγκέντρωσης αλλά με ισορροπία

Τάκης Θεοδωρικάκος για διαδηλώσεις
Τη θέση του για τις διαδηλώσεις διατύπωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη θέση του για τις διαδηλώσεις διατύπωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Για τις διαδηλώσεις, το έργο της αστυνομίας στον Έβρο, τη συμβολή της στους ελέγχους για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και την στήριξη των αστυνομικών μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα συγκέντρωσης και διαδήλωσης, αλλά με ισορροπία», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 για τις διαδηλώσεις προσθέτοντας ότι «η αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας». «Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σπουδαία δουλειά» συμπλήρωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας τη συμβολή της ΕΛΑΣ «στους ελέγχους για την πανδημία».

Υπενθύμισε, δε, «σε όλους την αποτελεσματική και αποφασιστική δράση της αστυνομίας πέρυσι το Μάρτιο στον Έβρο» διαμηνύοντας ότι «σε οποιαδήποτε επανάληψη τέτοιας απειλής, η ΕΛΑΣ θα είναι εκεί για να προστατέψει τα σύνορα».

Σχετικά με την πολιτική της Αστυνομίας και κληθείς να σχολιάσει κάποια ακραία περιστατικά, είπε πως «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει και θα είναι φιλικοί απέναντι στους ανθρώπους και μηδενική ανοχή απέναντι στο έγκλημα».

Θεοδωρικάκος για αστυνομικούς και ενίσχυση της ΕΛΑΣ

Προαναγγέλλοντας τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε πως «θα είμαι δίπλα στους αστυνομικούς και θα τους στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις». «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ανέφερε, τέλος, ότι 80 περιπολικά προστέθηκαν στις δυνάμεις της Αμέσου Δράσεως Αττικής το τελευταίο διάστημα και θα προστεθούν κι άλλα, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό την ψηφιοποίηση υπηρεσιών που κρατούν αστυνομικούς στα γραφεία, ώστε να απελευθερωθούν και να υπηρετούν εκεί που ανήκουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Mad Clip: Σήμερα στις 16:30 η κηδεία του, σε live streaming στο Youtube - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης - Ποιος ήταν ο «βασιλιάς» της ρετσίνας

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας - Ισχυρή προειδοποίηση για την Εύβοια