ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πλαστά πιστοποιητικά: Οι «αδιάφθοροι» ψάχνουν οργανωμένο δίκτυο - Έρευνα σε 4 εμβολιαστικά κέντρα

Πλαστά πιστοποιητικά: Οι «αδιάφθοροι» ψάχνουν οργανωμένο δίκτυο - Έρευνα σε 4 εμβολιαστικά κέντρα

Στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» της Αστυνομίας θα μπει το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο δίκτυο έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Η «διασπορά» των καταγγελιών σε διάφορες περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία στις Αρχές, που ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ ορισμένων περιπτώσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που διαθέτει εμπειρία στο χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων αλλά και τεχνικά μέσα.

Μετά την απάτη με τα πλαστά δικαιολογητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μπαίνουν 10 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τυχόν «σύνδεση» ανάμεσά τους. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σύνδεσης μεταξύ των υποθέσεων της Καρδίτσας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό που θα ερευνηθεί είναι η σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες (η μία με έδρα την Καρδίτσα και η άλλη με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται, πάντως, σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν ισχυρότερες ενδείξεις για παράνομες πράξεις.

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι των «αδιάφθορων» σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη για πλαστά πιστοποιητικά, ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο θα μπει και νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, ύστερα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. Συνάδελφός της φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό, με σκοπό να το καταγράψει ως δικό της και να της χορηγηθεί πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Σαντορίνη έρευνα θα γίνει για πλαστά rapid tests σε τουρίστες. Στην Ικαρία θα ερευνηθούν καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς σε εργαζομένους σε νοσοκομείο. Στο μικροσκόπιο θα μπουν εμβολιασμένοι που άλλαξαν «περιέργως» ταχυδρομικό κώδικα.

Στη Θεσσαλονίκη την έρευνα θα κάνει η Κρατική Ασφάλεια (κατόπιν εισαγγελικής εντολής), ύστερα από την υπόθεση που ήρθε στο φως με τέσσερις υγειονομικούς που φέρονται να είχαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., Ηλίας Κοσσυβάκης, είχε σήμερα Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ζήτησε να γίνουν ταχύτατες έρευνες για τη διαλεύκανση των καταγγελιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν