ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον άντρα με το τατουάζ που δεν φοβάται να εκτεθεί

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον άντρα με το τατουάζ που δεν φοβάται να εκτεθεί

Για τη ληστεία στη Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί αναζητούν έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά εκείνου, που έχει «συλλάβει» το κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας. 

Μπορεί η δράση του ληστή με το τατουάζ να σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία μετά τη ληστεία στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως, ωστόσο, οι αστυνομικοί αναζητούν αθόρυβα έναν άντρα με τα δικά του χαρακτηριστικά από τις 4 Αυγούστου.

Τότε ήταν να επιστρέψει από την άδειά του στις φυλακές Λάρισας άντρας που είχε κριθεί ένοχος για μία σειρά από βαριές κατηγορίες. Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα –και ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν – το συγκεκριμένο άτομο μπήκε στο μικροσκόπιο για τρεις ληστείες σε τράπεζες.

Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός ότι δεν πήρε μέτρα προφύλαξης. Δεν φορούσε γάντια, δεν έκρυψε το πρόσωπό του (παρά μόνο με χειρουργική μάσκα), άφησε ακάλυπτο το τατουάζ του και δεν πρόσεξε να μην πιάσει επιφάνειες.

Μία εξήγηση που δίνουν οι αστυνομικοί είναι ότι η πολυετής κάθειρξη που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για οπλοκατοχή, ληστείες, κατοχή πυρομαχικών τον έκαναν να «αδιαφορεί» για την καταγραφή των χαρακτηριστικών του.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό τον φόβο οι ληστείες να σχετίζονται με το περίφημο επαναστατικό ταμείο. Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν είχε προκύψει από κάποια έρευνα των τελευταίων ετών ότι ο άντρας αυτός ανήκει σε κάποια ένοπλη ομάδα του αντάρτικου πόλης. Έτσι, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν θεωρείται πιθανή η σύνδεση των ληστειών με την τρομοκρατία, αν και το σενάριο δεν έχει βγει τελείως από το κάδρο των ερευνών. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία προσπαθεί να «χαρτογραφήσει» το δρομολόγιο των δύο ληστών που εισέβαλαν στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως στην «καρδιά» της Αθήνας. Είχαν κάποιο κρησφύγετο σε κοντινή απόσταση ή είχαν κάποιο όχημα διαφυγής στην περιοχή;

Η ληστεία στη Μεταμόρφωση

Στο μεταξύ, ο νούμερο ένα ύποπτος για τη ληστεία στη Μητροπόλεως είναι άτομο, το οποίο στις 18 Αυγούστου 2021 είχε εισβάλει μαζί με συνεργό του σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μεταμόρφωση. Οι αστυνομικοί βλέποντας το οπτικό υλικό από τις κάμερες της τράπεζας στη Μητροπόλεως διαπίστωσαν πάρα πολλές ομοιότητες. Στην επίθεση στη Μεταμόρφωση ο συγκεκριμένος άντρας φορούσε ένα άσπρο μπλουζάκι και χειρουργική μάσκα. Κρατούσε ένα πολυβόλο στα χέρια και απείλησε υπαλλήλους για να πάρει μετρητά. Ο συγκεκριμένος άντρας έχει τατουάζ στο χέρι, όπως και ο ληστής που μπήκε μαζί με το συνεργό του στην τράπεζα της Μητροπόλεως.

Ο νούμερο ένα ύποπτος για τις Αρχές είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Κρατική Ασφάλεια. Σε περίπτωση που η εκτίμηση της Αστυνομίας επαληθευτεί, τότε οι Αρχές αναζητούν ένα άτομο που χαρακτηρίζεται έμπειρο στην απόκρυψη των ιχνών του. Αυτός είναι και ο λόγος που η σύλληψή του δεν θεωρείται εύκολη υπόθεση.

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι το δίδυμο ληστών της Μητροπόλεως είχε κάνει «πρόβα» το δρομολόγιο διαφυγής τους. Θεωρούν ότι είτε είχαν κάποιο κοντινό κρησφύγετο είτε κάποιο όχημα διαφυγής (δίκυκλο) σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της τράπεζας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, πάντως, ότι οι δράστες πήραν ρίσκο δυσανάλογο της λείας, που υπολογίζεται περίπου στις 13.000 ευρώ.

Το γεγονός ότι έφυγαν τρέχοντας από την οδό Μητροπόλεως φανερώνει με τον πιο «εύγλωττο» τρόπο την επικινδυνότητα της ληστείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι επιθέσεις σε τράπεζες, διότι οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια διαφυγής. Ωστόσο, το δίδυμο ληστών το επιχείρησε και κατάφερε να διαφύγει χωρίς να συλληφθεί, παρότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε κίνηση στο σημείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η δύναμη ψυχής «κόντρα» στην απουσία της κατηγορουμένης- Το παρασκήνιο της δίκης

Συνεπιμέλεια: Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος - Το «στοίχημα» και το αίτημα για κοινή γονική μέριμνα

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία