ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

ματ πολυτεχνειο
Με κάμερες θα είναι εφοδιασμένες οι διμοιρίες των ΜΑΤ για την επέτειο του Πολυτεχνείου
InTime

Πολυτεχνείο: Με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη μεγάλη πορεία γαι να μην δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια. Σε αστυνομικό κλοιό και πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς έχει κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν οι καταλήψεις, προκειμένουν να αποτραπεί η μετατροπή τους σε ορμητήρια για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική είναι ήδη σε επιφυλακή, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες στα Εξάρχεια βρίσκονται και διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ.

Σημειώνεται ότι οι διμοιρίες των ΜΑΤ που θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για την καθιερωμένη πορεία της 17ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας θα έχουν κάμερες καθώς σε κάθε διμοιρία ένας αστυνομικός θα κρατάει ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κοντάρι, στην άκρη του οποίου θα είναι τοποθετημένη κάμερα χειρός. Με τον τρόπο αυτό θα δίνεται εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από τα σημεία όπου επιχειρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας. Κάμερες είχαν χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και πέρυσι, στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνουν, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους πριν την έναρξη της πορείας, ούτως ώστε οι Αρχές «να προλάβουν καταστάσεις». Οι έλεγχοι θα αφορούν σε ύποπτα άτομα που μπορεί να φέρουν μαζί τους πολεμοφόδια, ενώ θα ελέγχεται κάθε πληροφορία της Κρατικής Ασφάλειας για τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες για επεισόδια. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε σημεία «χαμηλής επικινδυνότητας» θα παραταχθούν αστυνομικοί της νεοσύστατης υπηρεσίας «ΟΔΟΣ», ενώ οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» θα βρίσκονται περιμετρικά των Εξαρχείων, της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της αμερικάνικης πρεσβείας.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ θα επιχειρήσει και ελικόπτερο από αέρος για κατόπτευση του κέντρου της Αθήνας.

Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνουν επίσης αυξημένα μέτρα σε Αστυνομικά Τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό τον φόβο επιθέσεων σε βάρος τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιασμένοι οι Βρετανοί με τον Μητσοτάκη - Πήρε «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο του ITV

Απογραφή πληθυσμού 2021: Βήμα - βήμα η ηλεκτρονική διαδικασία (pics)

ΟΑΕΔ: Έρχεται αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Πόσο θα φτάσει