ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκατάλειψη μωρού στο Μουσείο: Δεν το έχει αναζητήσει κανείς - Προσπάθεια εντοπισμού των γονέων

εγκατάλειψη μωρού
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το μωρό εγκαταλείφθηκε από πρόθεση.
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Κανείς δεν έχει αναζητήσει μέχρι στιγμής το μωρό που εντοπίστηκε μόνο του, μέσα σε καροτσάκι, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το παιδί βρίσκεται με εντολή Εισαγγελέα στο νοσοκομείο Παίδων και ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί οι γονείς του. Οι πρώτες εκτιμήσεις αστυνομικών στο Newsbomb.gr αναφέρουν ότι το παιδί εγκαταλείφθηκε εσκεμμένα από κάποιον από τους γονείς του. Έτσι, δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι κάποιος μπορεί να το αναζητήσει τα επόμενα 24ωρα.

Είναι μόλις 1,5 χρονών, μελαψό και είναι καλά στην υγεία του. Βρέθηκε σε κατάσταση που δείχνει ότι μέχρι την εγκατάλειψή του είχε φροντίδα.

Αρχικά οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους γονείς του μέσα από την αξιοποίηση μαρτυριών και καμερών ασφαλείας. Εάν δεν τελεσφορήσουν οι έρευνες, τότε μπορεί να γίνει λήψη dna.

Το παιδί βρέθηκε στις 9.30 πρωί Κυριακής από διερχόμενη γυναίκα, η οποία ειδοποίησε το φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Πατησίων. Με τη σειρά του ο φύλακας ειδοποίησε τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Το εντυπωσιακό αμερικανικό πλοίο «ARC Independence» «έδεσε» στο λιμάνι

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ξανά στη Χαριλάου Τρικούπη (pics)

Βρετανία: Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ - «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»