ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή επιχειρηματία στην Πεντέλη: Λεπτές οι ισορροπίες, λέει η ΕΛΑΣ - Πόσα λύτρα ζητούν οι δράστες

απαγωγή επιχειρηματία
Ο 40χρονος που απήχθη από το Ντράφι στην Πεντέλη.
InTime

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση ειδικών διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ., μετά την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στην Πεντέλη. Τι ζήτησαν οι απαγωγείς από τον αδερφό του και γιατί οι χειρισμοί που απαιτούνται είναι ιδιαίτερα λεπτοί.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την υπόθεση της απαγωγής γνωστού επιχειρηματία, από την περιοχή της Πεντέλης. Ο 40χρονος, που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, απήχθη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29.12) με τους δράστες να έχουν επικοινωνήσει με τα οικεία του πρόσωπα και να ζητούν ήδη λύτρα για να τον απελευθερώσουν. Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια εντοπισμού του απαχθέντα και των δραστών, σε μια υπόθεση η οποία απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι δράστες παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος έτρωγε σε ταβέρνα με φίλους, ενημέρωσαν και τους συνεργούς τους και τα μεσάνυχτα έγινε η αρπαγή. Λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή στα Σπάτα βρέθηκαν δυο καμένα οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες και ένα κινητό. Το πρώτο ήταν το όχημα του θύματος και το δεύτερο ένα από τα οχήματα των δραστών.

Την καταγγελία της απαγωγής έκανε στην Αστυνομία οικείο πρόσωπο του θύματος, καθώς μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο τη στιγμή του συμβάντος, άκουσε την ιαχή «βοήθεια» και στη συνέχεια κι άλλες συνομιλίες. Οι δράστες, εν τω μεταξύ, έχουν επικοινωνήσει με τον αδερφό του θύματος στέλνοντάς του μηνύματα με τα αιτήματά τους και φωτογραφίες από τον 40χρονο επιχειρηματία. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 2020, στην επιχείρηση του 40χρονου έγινε απόπειρα ληστείας με τον αδερφό του να αντιστέκεται και να δέχεται πυροβολισμό στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι απαγωγείς ήξεραν το τηλέφωνο του αδερφού, επικοινώνησαν και απαιτούν περίπου 2 εκατ. ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωση του 40χρονου επιχειρηματία. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως χρειάζεται μεγάλη υπομονή, με την υπόθεση να έχει αρκετό μέλλον. Ο κύκλος των διαπραγματεύσεων μόλις άρχισε και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, καθώς πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του 40χρονου. Μια λάθος κίνηση μπορεί να έχει απρόβλεπτες και δυσάρεστες συνέπειες, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr για τον νέο σεισμό στην Κρήτη: Δεν συνδέεται με το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρη» Τετάρτη με 28.828 νέες μολύνσεις - 72 θάνατοι, 620 διασωληνωμένοι

Όλα τα νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για εστίαση, διασκέδαση, μουσική και ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Survivor Spoiler 29/12: Η πρώτη αποχώρηση από τον Άγιο Δομίνικο για φέτος - Ποιος παίκτης φεύγει