ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Αίσιο τέλος με σύλληψη του δράστη από την ΕΚΑΜ

Ομηρία Άγιος Παντελεήμονας
Ομάδα της ΕΜΑΚ κατάφερε να συλλάβει τον 30χρονο.
Ευδοκία Μύτιλη

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Συνελήφθη ο άνδρας που κρατούσε όμηρο μια γυναίκα σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου. Συνελήφθη από την ΕΚΑΜ ο δράστης, αποσωληνώθηκε η μπουκάλα υγραερίου.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που απήχθη από έναν 30χρονο και κρατούταν όμηρος σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στην οδό Αλκιβιάδου 55 στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο την κουβέντα του με τον δράστη, κατάφερε να τον κάνει να χαλαρώσει και έτσι ομάδα της ΕΚΑΜ κατάφερε να τον συλλάβει, να αποσυνδέσει τα ακροφύσια της φιάλης υγραερίου – με την οποία απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία – και να απελευθερώσει τη γυναίκα που ήταν στα χέρια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα της ΕΚΑΜ που μπήκε στο διαμέρισμα βρήκε τη γυναίκα και τον 30χρονο σε ένα από τα δωμάτια, με το θύμα της υπόθεσης να είναι πλέον καλά στην υγεία του και να μην διατρέχει κίνδυνο. Πλέον, αναμένεται ο 30χρονος να οδηγηθεί στην ασφάλεια κι από εκεί στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, καθώς βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της υπόθεσης ομηρίας

Αντιμέτωπη με μια υπόθεση ομηρίας βρέθηκε η ΕΛ.ΑΣ. την πρώτη ημέρα του 2022. Ένας άνδρας Αιγυπτιακής καταγωγής, άρπαξε υπό την απειλή μαχαιριού μια γυναίκα Βουλγαρικής καταγωγής από το σπίτι της στο Γαλάτσι, και την οδήγησε σε διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί, στον δεύτερο όροφο, κρατούσε όμηρο τη γυναίκα και μάλιστα απειλούσε να τινάξει στον αέρα όλη την πολυκατοικία, υπό την απειλή μιας φιάλης υγραερίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αδερφή της γυναίκας που ήταν όμηρος, η οποία και ενημέρωσε για το συμβάν τις Αρχές, ο 30χρονος βρέθηκε στο σπίτι τους στο Γαλάτσι όπου με τη χρήση μαχαιριού απείλησε τους υπόλοιπους και άρπαξε τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε στο παρελθόν σχέσεις. Μάλιστα, υπήρξαν αναφορές ότι ο δράστης ήταν ένα πρόσωπο που δημιουργούσε συχνά προβλήματα, με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr από το σημείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη γειτονιά, στην οδό Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα, επικρατούσε έντονη ανησυχία και κινητικότητα λόγω αυτής της υπόθεσης που ήταν σε εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με ειδικό διαπραγματευτή, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο.

Εκεί βρέθηκε και η αδερφή της γυναίκας που κρατείται όμηρος, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία, και με αγωνία ρωτούσε τους αστυνομικούς για τις εξελίξεις της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν από τις 20:00, η Αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο κι ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί και η πολυκατοικία. Ομάδα ΕΚΑΜ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει, με τη διαπραγμάτευση να συεχίζεται.

Ενδεικτικό είναι το παρακάτω βίντεο, όπου αστυνομικοί καλούσαν τους ενοίκους των γύρω πολυκατοικιών να μην είναι στα μπαλκόνια και να παραμείνουν σπίτια τους, καθώς ήταν σε εξέλιξη το τελικό στάδιο της επιχείρησης.

Εν τέλει, ο 30χρονος συνελήφθη και η γυναίκα που είχε απαχθεί είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Έστησαν... «μπουζούκια» σε τουαλέτες μαγαζιού

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Περιστέρι - Νεκρή μια ηλικιωμένη

Λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας: Πιο φθηνοί από σήμερα - Τι άλλαξε