ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Πώς φτάσαμε στη δολοφονία του Άλκη - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

θεσσαλονίκη δολοφονία άλκης
Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. 

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με έναν 23χρονο να έχει συλληφθεί και την ΕΛΑΣ να αναζητά τους συνεργούς του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GRTimes, υπάρχουν «κιτρινόμαυρες» και «ασπρόμαυρες» μαρτυρίες που δείχνουν το «καζάνι έβραζε» στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε συγκεκριμένες ομάδες των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στις μαρτυρίες γίνεται λόγος για επεισόδια με τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς και ξυλοδαρμούς ανάμεσα στους οπαδούς και περιγράφονται ως «τα γνωστά που συμβαίνουν πάντα».

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα τα περιστατικά αυτά αυξήθηκαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, με τα αίματα να «ανάβουν» και να ζητούν το… κάτι περισσότερο ως «εκδίκηση»! Άλλωστε, το περασμένο Σάββατο, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε 14χρονο και τον 15χρονο αδελφό του, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ρωτώντας τους αν ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα.

Μαρτυρίες κιτρινόμαυρων φιλάθλων στο GRTimes κάνουν λόγο για ομάδες ατόμων, που κινούνταν στη Χαριλάου με οχήματα (ΙΧ ή δίκυκλα) και «ψάχνονταν» για να προκαλέσουν, να τραμπουκίσουν ή να χτυπήσουν. Οι «επισκέψεις» αυτές αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, που τις περιέγραφαν ως «εφόδους». Ανάμεσα στους κόλπους αυτών των ατόμων φέρονται να είναι οι δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε χθες εφόδους σε συνδέσμους και των τριών ομάδων της πόλης, προχωρώντας στην κατάσχεση πλήθους αντικειμένων, αναζητώντας είτε συμμετέχοντες στη δολοφονική επίθεση, είτε στη συλλογή στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Παράλληλα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη. Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: «Κλείδωσε» η ταυτότητα ενός συνεργού του 23χρονου - Πού αλλού στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία Άλκη: «Αγοράκι μου αποτύχαμε» - Το μήνυμα για τον 19χρονο από κατάστημα εστίασης