ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σπαρακτική έκκληση της μητέρας του επιχειρηματία - «Σας παρακαλώ επικοινωνήστε»

Απαγωγή Κυπαρίσση: Σπαρακτική έκκληση της μητέρας του επιχειρηματία - «Σας παρακαλώ επικοινωνήστε»
Εξαφανισμένοι είναι οι απαγωγείς του επιχειρηματία, Γιώργου Κυπαρίσση

Πενήντα μέρες μετά την απαγωγή, η υπόθεση έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον 40χρονο.

«Έκκληση στην ανθρωπιά» των απαγωγέων του παιδιού της, κάνει η μητέρα του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, που έπεσε θύμα αρπαγής στις 29 Δεκεμβρίου 2021 από την περιοχή Ντράφι, να επικοινωνήσουν με την οικογένεια και να δώσουν ένα ίχνος ότι το παιδί της είναι καλά.

Πενήντα μέρες μετά την απαγωγή, η υπόθεση έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται με τον 40χρονο.

Σε επικοινωνία της με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Όλγα Κυπαρίσση, που περιμένει με αγωνία κάποιο νέο, έκανε την εξής δήλωση, απευθυνόμενη στους απαγωγείς:

«Ο Γιώργος μας δεν έχει γυρίσει ακόμα κοντά μας. Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την στήριξη και την διακριτική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα».

To χρονικό της απαγωγής

Από τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης είναι στα χέρια αγνώστων, που τον άρπαξαν ενώ επέστρεφε από βραδινή έξοδο. Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και του επιτέθηκαν. Φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν από καιρό και τη νύχτα κινήθηκαν αστραπιαία, καθώς χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να «χτυπήσουν» το στόχο τους.

Τα όσα σοκαριστικά συνέβησαν, τα άκουσε μία φίλη του θύματος, η οποία βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να μιλάει μαζί του από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι κακό του συνέβη, ενημέρωσε το «Φως στο Τούνελ» και τις Αρχές.

Ο 40χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσπαθούσε να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε, γνωρίζοντας πως το κινητό του τηλέφωνο ήταν ανοιχτό. Τελικά ένα λεπτό αργότερα, οι απαγωγείς βρήκαν τη συσκευή και χάθηκε κάθε επικοινωνία. Ένας από τους δράστες που φαίνεται ότι είχε το πάνω χέρι όπως είπε στους αστυνομικούς η μάρτυρας, μιλούσε καθαρά ελληνικά και επαναλάμβανε συνεχώς «σκάσε γ…»

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο τρόπος δράσης των απαγωγέων, τα λάθη που έκαναν και το ύψος των λύτρων -της τάξης του 1 εκατ. ευρώ- που ζήτησαν δείχνου την «μικρή οργάνωσή» τους.

Εκφράζουν όμως φόβους ότι ίσως αυτό είναι τελικά προβληματικό, ενώ θυμίζουν την τραγική εξέλιξη στην υπόθεση απαγωγής του 17χρονου Μαρσελίνο το 1990.

Μάλιστα, εντοπίζονται όλο και περισσότερες ομοιότητες ανάμεσα στη συγκεκριμένη υπόθεση και την απαγωγή του επιχειρηματία.

Στην ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια «προβληματική κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί, με την υπόθεση να έχει «τραβήξει» σε διάρκεια περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.