ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόλεμος-Ουκρανία: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη στόχων στην Αθήνα

Πόλεμος-Ουκρανία: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη στόχων στην Αθήνα
Περιπολικό έξω από την πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα

Σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε στόχους που σχετίζονται με την Ουκρανία και τη Ρωσία

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομίας σε δυνητικούς «στόχους» στην Αθήνα, με φόντο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις επί ουκρανικού εδάφους.

Όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, οι υπηρεσίες ασφαλείας αναβαθμίζουν το «επίπεδο κινδύνου» στους συγκεκριμένους «στόχους» λόγω των εξελίξεων.

Αναλυτικότερα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας σε «στόχους» που σχετίζονται κυρίως με την Ουκρανία και τη Ρωσία στην Αθήνα.

Δηλαδή, πρεσβείες, κατοικίες διπλωματών και μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική πρωτεύουσα. Πρακτικά οι εντολές αφορούν σε στατική φύλαξη και πυκνές περιπολίες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. γύρω από τα σημεία αυτά, προκειμένου η εμφανής αστυνόμευση να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τυχόν εκδήλωση ακτιβιστικών ή άλλων ενεργειών.

Αυτό δεν σημαίνει, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ότι υπάρχουν πληροφορίες για κάποια ενέργεια εναντίον αυτών των στόχων. Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται προληπτικά, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο στα μέτρα θα συνδράμουν και άνδρες «ειδικών υπηρσιών» με πολιτικά, ενώ αυξημένη εγρήγορση θα υπάρχει και για την περιφρούρηση «στόχων» αμερικανικών συμφερόντων.

Παράλληλα, αυξημένη επιφυλακή θα υπάρχει σε εγκαταστάσεις ρωσικών και αμερικανικών συμφερόντων στην υπόλοιπη χώρα.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σκληροπυρηνικούς οπαδούς της μίας ή άλλης πλευράς στη χώρα μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr