ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή Κυπαρίσση: Συναθλητής του Τάσου Μπερδέση ο 45χρονος που συνελήφθη στο Χαλάνδρι

Απαγωγή Κυπαρίσση: Συναθλητής του Τάσου Μπερδέση ο 45χρονος που συνελήφθη στο Χαλάνδρι
Νέες πληροφορίες για τον 45χρονο που συνελήφθη στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο των ερευνών για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση
ΙΝΤΙΜΕ

Νέες πληροφορίες για τον 45χρονο που συνελήφθη στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο των ερευνών για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση

Για εμπλοκή με την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση συνελήφθη τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι ένας 45χρονος άνδρας μολονότι ακόμα δεν του έχει απαγγελθεί σχετική κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου ο 45χρονος διαπιστώθηκε ότι ήταν πρώην πυγμάχος και, μάλιστα, μέλος της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας ενώ υπήρξε συναθλητής και με τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2021 στη Βάρη σε ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου στον κόσμο της νύχτας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος ο οποίος αντιστάθηκε μέχρι τελικά να συλληφθεί, είναι ομογενής με καταγωγή από τη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ επιχείρησαν να τον ελέγξουν στην περιοχή του Χαλανδρίου. Ο 45χρονος οδηγώντας ένα θηριώδες τζιπ (μάρκας Audi Q5), το οποίο είχε κλαπεί και «φορούσε» πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, στη θέα των αστυνομικών όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά επιχείρησε να τους παρασύρει για να διαφύγει. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και άνοιξαν πυρ προς τους τροχούς και τη μηχανή του πανάκριβου οχήματος.

Το θηριώδες τζιπ ακινητοποιήθηκε, ωστόσο, ο 45χρονος δεν το έβαλε κάτω και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αν και από τα πυρά των αστυνομικών είχε τραυματιστεί στο δεξί πόδι. Τελικά, ακινητοποιήθηκε και πλέον κρατείται φρουρούμενος σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή στην απαγωγή

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για την αντίσταση που προέβαλε κατά τη διαδικασία του ελέγχου, για το γεγονός ότι επιχείρησε να πατήσει τους αστυνομικούς, καθώς επίσης και το ότι οδηγούσε κλεμμένο και με πλαστές πινακίδες όχημα.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί η εμπλοκή του στην υπόθεση, αν και οι ίδιοι πηγές κάνουν λόγο για «δεμένα» στοιχεία, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίους 2021 απήγαγε τον 41χρονο επιχειρηματία, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Ντράφι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 45χρονος εξετάζεται ως ένα άτομο που είχε περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή, με κεντρική «αρμοδιότητα» -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- τη φύλαξη του επιχειρηματία. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για κλοπές και ληστείες. Για ανάλογα αδικήματα είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν και οι συνεργοί του που συνελήφθησαν την ημέρα της απελευθέρωσης του Κυπαρίσση.

Να θυμίσουμε, ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έψαχναν ακόμη τρία άτομα για την υπόθεση (σ.σ. ανάμεσα τους ένας με το όνομα «Γρηγόρης») και περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα των 800.000 ευρώ που είχαν δοθεί από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάντως, ο συλληφθείς δεν είναι, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρώτη εικόνα, το άτομο που αναφερόταν ως «Γρηγόρης».

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Κυπαρίσση: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι - Συνελήφθη ένας 45χρονος