ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηγουμενίτσα: Κάλυψε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων με φύλλα αλουμινίου

Ηγουμενίτσα: Κάλυψε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων με φύλλα αλουμινίου
Λαθραία πακέτα τσιγάρων βρέθηκαν και σε ταχύπλοο από την Τουρκία.
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ηγουμενίτσα: Με φύλλα αλουμινίου έκρυψε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων. 

Ξεσκεπάστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Συγκεκριμένα η κινητή μονάδα ανίχνευσης ακτίνων X-RAY αποκάλυψε ότι πίσω από το νόμιμο φορτίο ενός φορτηγού με επικαθήμενο υπήρχαν ειδικές κρύπτες καλυμμένες με φύλλα αλουμινίου που έκρυβαν τα χιλιάδες πακέτα τσιγάρων.

Το όχημα είχε φτάσει στο λιμένα εξωτερικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με σκοπό να φορτωθεί στο πλοίο προς Ιταλία. Μέσα στις ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντοπίστηκαν 80.060 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγό.

Οι άνδρες της Δίωξης προχώρησαν στην σύλληψη του 63χρονου οδηγού που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενος για λαθρεμπορία.

Από την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι τα λαθραία καπνικά προϊόντα επρόκειτο να διατεθούν σε παράνομες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό δημόσιο υπολογίστηκαν σε 339.098,16 ευρώ.

Ηγουμενίτσα: Κάλυψε χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων με φύλλα αλουμινίου
Την μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων αποκάλυψε έλεγχος με τη συνδρομή στελεχών της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X-RAY.ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Λαθραία πακέτα τσιγάρων σε ταχύπλοο από την Τουρκία

Ο έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε ένα ταχύπλοο σκάφος με σημαία Τουρκίας το οποίο έφτασε στο λιμάνι του νησιού προερχόμενο από το Αϊβαλί, αποκάλυψε ότι μετέφερε 200 πακέτα τσιγάρων χωρίς ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο 45χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης και κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Συνελήφθη 40χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Πάνω από τρία κιλά κάνναβης στην κατοχή του