ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτός είναι ο... μετρ των κλοπών στο «Ελ. Βενιζέλος» - Casual ρούχα και «άκρες» στην Ομόνοια

Αυτός είναι ο... μετρ των κλοπών στο «Ελ. Βενιζέλος»
Αυτός είναι ο... μετρ των κλοπών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο «δεξιοτέχνης» στις κλοπές έφευγε μετά τις κλοπές γρήγορα χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση 28χρονου «δεξιοτέχνη», με καταγωγή από τη Συρία, που προχωρούσε με... χειρουργικό τρόπο σε κλοπές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Νewsbomb.gr.

Μόλις δύο ημέρες πριν, το περασμένο Σάββατο, υπάλληλος εταιρίας κατήγγειλε κλοπή δίπλα από την πύλη 5 της αίθουσας αφίξεων, όπου άγνωστος αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός το σακίδιό της που το είχε αφήσει πάνω σε καρότσι και το οποίο περιείχε: το πορτοφόλι της με 100 ευρώ, τέσσερις τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο, έναν φορητό υπολογιστή μάρκας Apple, έγγραφα και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου της.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του αεροδρομίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον ίδιο άντρα που την 10-01-2022, την 09-04-2022 και την 10-04-2022, είχε αφαιρέσει τσάντες και αποσκευές από επιβάτες όταν αυτοί ήταν απασχολημένοι.

Ο «δεξιοτέχνης» στις κλοπές έφευγε μετά τις κλοπές γρήγορα χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, «αλλάζει συχνά ενδυματολογικές προτιμήσεις προκειμένου να καταστεί δυσκολότερος ο εντοπισμός του, καθόσον εμφανίζεται να διαπράττει τις κλοπές και με αθλητική και με casual περιβολή. Επιπλέον φροντίζει να πετάξει στην διαδρομή τα σακίδια και τις τσάντες που αφαιρεί, ενώ πουλούσε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε κλεπταποδόχους πέριξ της πλατείας Ομόνοιας και του Μοναστηρακίου, γεγονός που διαπιστώθηκε και την 11-04-2022, όταν αστυνομικοί εντόπισαν επί της οδού Σοφοκλέους 47 στην Αθήνα το κλεμμένο από αυτόν τάμπλετ από σχετική εφαρμογή εντοπισμού που είχε ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη συσκευή».

Το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου 2022 είχε κλέψει μία δερμάτινη τσάντα που περιείχε 4000 ευρώ, 15.000 δολάρια Αυστραλίας, κλειδιά πολυτελών αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα.

Η Αστυνομία εξιχνίασε συνολικά 12 περιπτώσεις κλοπών στο αεροδρόμιο. Ο 28χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Ελευθέριος Βενιζέλος: 34χρονος κατάπιε μισό κιλό κοκαΐνης αξίας 50.000 ευρώ