ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; - Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; - Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων
Η Εισαγγελία παρήγγειλε νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, ενώ ορίστηκε ειδικός επιστήμονας για να συνεπικουρήσει την έρευνα
INTIME

Συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας

Την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου διά της απόφραξης των αεροφόρων οδών εξετάζουν οι ιατροδικαστές, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ενδελεχή έρευνά τους να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο θα συνδυαστούν με τα τραύματα (εκδορές) που έφεραν τα δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στο Newsbomb.gr:

«Η σχετική βιβλιογραφία που παρουσίασα δείχνει ακριβώς ότι το ύψος των εκδορών σε μία πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου με απόφραξη αεροφόρων οδών μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, δηλαδή στη βάση της ρινός και αυτό τεκμηριώνεται πλήρως από τη σχετική βιβλιογραφία. Αυτό που καταγράφηκε στο σχετικό σκίτσο, που προέρχεται από διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι ο δράστης εκεί (στο σκίτσο) ήταν αριστερόχειρας, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε δεξιόχειρα δράστη είναι το πλέον πιθανό να έχουμε τα τραύματα ακριβώς με την αντίθετη φορά».

Με υπόθεση εργασίας ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ. Λέων ρωτήθηκε για το κατά πόσο από τη φωτογραφία με τις εκδορές της Μαλένας προκύπτει εάν ο δράστης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας:

«Στο θάνατο του πρώτου παιδιού φαίνονται τραύματα τα οποία δύναται να έχουν προκληθεί από δεξιόχειρα δράστη».

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της κρίσιμης ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, σημείωσε:

«Οι δύο πραγματογνώμονες, Καρακούκης και Καλόγριας, έχουν αναλάβει την υπόθεση μόλις λίγες ημέρες πριν, αυτό σημαίνει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συντάξουν μία ορθά τεκμηριωμένη, επιστημονική, ιατροδικαστική έκθεση σίγουρα θα είναι πέριξ του μηνός».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία παρήγγειλε νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, ενώ ορίστηκε ειδικός επιστήμονας για να συνεπικουρήσει την έρευνα. Πρόκειται για την εξαιρετικά έμπειρη ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιος είναι ο άνδρας που βρίσκεται στο πλευρό της και την «στηρίζει»