ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κολωνός: Τι έλεγε ο 14χρονος μια ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του – Τα 3 σενάρια που εξετάζονται

Κολωνός: Τι έλεγε ο 14χρονος μια ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του – Τα 3 σενάρια που εξετάζονται
Η υπόθεση του 14χρονου που απαγχονίστηκε εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η υπόθεση του 14χρονου που απαγχονίστηκε εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση

Θρήνος και προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους συμμαθητές του 14χρονου Μάκη που βρέθηκε από τους γονείς του απαγχονισμένος στο σπίτι τους. Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά τι ήταν αυτό που οδήγησε το νεαρό αγόρι στο απονενοημένο διάβημα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σχολείο του 14χρονου και μίλησε με συμμαθητές του αγοριού. Όπως είπαν μαθητές του σχολείου περιγράφοντας τον Μάκη «ήταν καλό παιδί και δεν έδινε αφορμές».

«Δεν μου είχε πει κάτι. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό» πρόσθεσε ένας συμμαθητής του 14χρονου ο οποίος στην ερώτηση αν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του περιστατικά bullying στο σχολείο απάντησε «στο σχολείο να ξέρω, δεν ξέρω πολλά. Προφανώς γινονται πολλά στα παρασκήνια, δεν θέλω να κάνω υποθέσεις. Σε όλα τα σχολεία γίνεται bullying.

O ίδιος μαθητής αποκάλυψε ότι ο 14χρονος, για τον οποίο είπε ότι ήταν πολύ καλός μαθητής και μιλούσε σε όλους, «την ίδια ημέρα με ό,τι συνέβη έλεγε σε παιδιά «θα τα πούμε, θα πάμε στην εκδρομή».

Τα τρία σενάρια

Οι Αρχές, που αναζητούν απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη με τον νεαρό μαθητή που εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του εξετάζουν τρία ενδεχόμενα: ερωτική απογοήτευση, bullying ή «blackout Challenge».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη στα χέρια τους τη δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πάρουν καταθέσεις αρχικά από τους γονείς του παιδιού, ενώ θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού.

Παράλληλα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν θάνατο από ασφυξία διότι ο ανήλικος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

Τα 3 σενάρια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΤ, περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνουν τα δύο πρώτα ενδεχόμενα, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν ενδείξεις ότι ο μαθητής έδωσε τέλος στη ζωή του στο πλαίσιο του επικίνδυνου διαδικτυακού «παιχνιδιού».

Την ίδια στιγμή, συμμαθητές του 14χρονου Μάκη έκαναν λόγο για συστηματικό bullying σε βάρος του αγοριού.

«Του πέταγαν νεράντζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά συμμαθητής του. Αντίστοιχες συμπεριφορές περιγράφουν και άλλοι μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, στα Σεπόλια, τονίζοντας ότι: «Απλά, έτσι γίνεται εδώ… Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι καθηγητές δεν αντιδρούν καθόλου. Δημιουργούν ομάδες, απειλούν, κάνουν χειρονομίες. Εχουμε σοκαριστεί».

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει υπεύθυνους για την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στον Κολωνό