ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έκρηξη στο Μενίδι: Στο μικροσκόπιο «τσιγαράδες» και «άγνωστοι» ξυλοδαρμοί

Έκρηξη στο Μενίδι: Στο μικροσκόπιο «τσιγαράδες» και «άγνωστοι» ξυλοδαρμοί
Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για την έκρηξη που σημειώθηκε στο Μενίδι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σε κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων επικεντρώνεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για να βρεθεί το κίνητρο των ατόμων που ανατίναξαν ξυλουργείο στο Μενίδι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε παραχωρήσει το χώρο με προσύμφωνο σε ομογενή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μετά την έκρηξη ο χώρος ισοπεδώθηκε.

Οι δύο άντρες που ανατίναξαν το κτίριο εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν περίπου τρία κιλά εκρηκτικής ύλης για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες καταστροφές.

Ο «εκκωφαντικός» τρόπος δράσης τους κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι δεν ήθελαν να στείλουν «μήνυμα» αλλά ενδεχομένως να ήθελαν να «απαντήσουν» σε κάτι που παραμένει άγνωστο στις Αρχές.

Στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκε χθες Παρασκευή από την ΕΛ.ΑΣ. φορτηγάκι, το οποίο περιείχε περίπου 15 μεγάλες κούτες με λαθραία τσιγάρα. Το εύρημα αυτό κάνει τις Αρχές να επικεντρώνουν την έρευνα προς την κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπαίνουν -μεταξύ άλλων- ξυλοδαρμοί που σημειώθηκαν πρόσφατα στη δυτική Αττική. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα επιχειρήσουν να συνθέσουν το παζλ πολλών και διαφορετικών γεγονότων, προκειμένου να βρουν την άκρη του νήματος.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο μπαίνει υλικό που συνέλεξαν από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου των δύο αντρών που εμφανίστηκαν στο ξυλουργείο, ωστόσο, διακρίνεται ο σωματότυπός τους. Αυτό που προκαλεί ανησυχία στις Αρχές είναι ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό πολύ μεγάλης ισχύος σε κατοικημένη περιοχή.

Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι οι βομβιστές δεν ήθελαν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πίσω τους, πάντως, άφησαν ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Επίσης, διάχυτη είναι η ανησυχία για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει «συνέχεια» μετά την έκρηξη στο Μενίδι.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, η οποία έχει ήδη ανοίξει κύκλο καταθέσεων. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί η πηγή προέλευσης των τσιγάρων που βρέθηκαν μέσα σε βαν στο υπόγειο του κτιρίου που ανατινάχτηκε.

Σχετικές ειδήσεις