ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα στην Αίγινα: Πώς ο 46χρονος κατακρεούργησε την μητέρα του - «Δεν με άφηνε να μιλάω»

Έγκλημα στην Αίγινα: Πώς ο 46χρονος κατακρεούργησε την μητέρα του - «Δεν με άφηνε να μιλάω»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αίγινας από τη φρικτή δολοφονία της ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου από τον γιό της.

Νέες λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Μαρίας Μπονίκου από τον γιο της στην Αίγινα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την ομολογία του 46χρονου, ο οποίος κατακρεούργησε την άτυχη γυναίκα.

«Δεν μ άφηνε να βγαίνω έξω, δεν με άφηνε να μιλάω», είπε στους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δράστης, προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για όσα δεν χωράει ανθρώπινος νους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο δράστης χτύπησε τη γυναίκα στο κεφάλι με ένα πήλινο αντικείμενο, την έριξε στο πάτωμα και της έκοψε με μαχαίρι τον λαιμό. Τύλιξε το κεφάλι της με μια σακούλα, ενώ στο σώμα της υπήρχαν εκδορές και τα ρούχα της ήταν σκισμένα. Προφανώς η 73χρονη είχε προσπαθήσει να αντισταθεί, αλλά δεν κατάφερε να γλιτώσει από τη μανία του δράστη.

Ήταν 9.15 το πρωί, όταν άνοιξαν αυτή την πόρτα οι συγγενείς της και αντίκρυσαν το φριχτό τέλος της γυναίκας. Την ίδια ώρα ο 46χρονος ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής για Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο 46χρονος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς κοντά στο λιμάνι της Αίγινας με το αυτοκίνητό του σε κατάσταση εκτός ελέγχου. Οδηγήθηκε στο τμήμα και στις 2 τα ξημερώματα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη μητέρα του.

Στις 9 το πρωί οι συγγενείς της ηθοποιού κάλεσαν την αστυνομία καθώς ανησύχησαν επειδή δεν την είδαν στην αυλή της όπως συνήθιζε νωρίς το πρωί.

Ο 46χρονος ζούσε σε αυτό το σπίτι με τη μητέρα του τα τελευταία 7 χρόνια. Είχε σπουδάσει στη φιλοσοφική δεν εργαζόταν και η συμπεριφορά του είχε προβληματίσει κάποιες φορές το συγγενικό τους περιβάλλον.

«Διαισθανόταν ότι θα τη σκοτώσει ο γιος της»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε η ηθοποιός Μάγδα Τσαγγάνη, φίλη και γειτόνισσα της ηθοποιού.

«Ήταν φίλη μου η Μαρία, είχαμε δουλέψει μαζί… Αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες για τους άλλους, συνέβη απέναντι από το σπίτι μου. Είναι δυαντόν το παιδί αυτό, που το είδα μωρό, μόλις είχε γεννηθεί…», δήλωσε απόλυτα συγκλονισμένη η Μάγδα Τσαγγάνη.

«Ήταν λίγο περίεργο άτομο», είπε για τον γιο της ηθοποιού, στον οποίον έχουν στραφεί πλέον οι υποψίες για τη δολοφονία της Μαρίας Μπονίκου. «Έβριζε δυνατά. Πάντως, υπήρχε πρόβλημα. ξέραμε ότι δεν δούλευε, δεν έκανε, δεν… Λέω, Χριστέ μου, τι άλλο θα ακούσω; Είμαι άρρωστη από χθες, δεν το περίμενα. Έπρεπε να έρθει να μας τα πει όλα η Μαρία, θα τον μαζεύαμε».

Όπως αποκάλυψε η Μάγδα Τσαγγάνη, η ηθοποιός είχε εμπιστευτεί σε άλλο πρόσωπο πως ένιωθε ότι κάποια μέρα θα τη σκοτώσει ο γιος της, ενώ είχε αποκαλύψει πως ο γιος της τής είχε πει πως εάν εκείνη πεθάνει, τότε αυτός θα πουλήσει όλη τους την περιουσία και θα αυτοκτονήσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη χθες 4 Ιουνίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, 46χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 4-6-2022, βρέθηκε εντός της οικίας της στη Αίγινα, θανάσιμα τραυματισμένη, 73χρονη ημεδαπή. Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Από αστυνομικούς του Α.Τ. Αίγινας προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος τυγχάνει συγγενικό πρόσωπο της θανούσας, ομολόγησε τη διάπραξη της ανωτέρω αξιόποινης πράξης και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.