ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη - Πουλούσαν λαθραία τσιγάρα από μίνι μάρκετ

Λαθραία τσιγάρα
hcg

Στη σύλληψη ενός 58χρονου και μιας 56χρονης προέβησαν, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, (ΠΟΔΙΝ-ΚΛΘ), για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του Π.Κ..

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης των δύο υπόπτων, διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα ψιλικών ειδών, όπου εντοπίστηκαν 2.454 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 21 συσκευασίες λαθραίου καπνού χύμα, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το ποσό των 379,30 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς επίσης και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της έρευνας, η 56χρονη προσήλθε στο κατάστημα και συνελήφθη, ενώ σε σωματική έρευνα που της διενεργήθηκε, βρέθηκε μέσα στο πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 282,50 ευρώ, ως ποσό προερχόμενο από πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον υπολογισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ το συνολικό κατασχεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 661,80 ευρώ, θα παραδοθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Συλλήψεις για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκηhcg